ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ömer Selim Alan, Kızılay'a yapılan kan bağışlarının artması gerektiğini belirtti.

Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 personel ve 6 araç ile 7 gün 24 saat Zonguldak'ta bulunan kamu ve özel hastanelerde tedavi gören vatandaşların kan ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Kan ihtiyacı anonslarının artık son bulmasını istediklerini ifade den Alan, şöyle konuştu:

"Depomuzda her ünite kan yeterli miktarda hazır bulunsun ki ihtiyaç anında bizde hastalarımıza sıkıntı yaşatmayalım. Kan verme konusunda vatandaşlarımız arasında duyarlılığın oluşması gerekiyor. Bir gün kendimizin veya yakınımızın kan ihtiyacı olabilir. Biz istiyoruz ki kan insanın aklına ihtiyacı olduğu zaman değil her zaman gelsin. Kamu ve özel tüm hastanelerimize en hızlı ve en sağlıklı kanı ulaştırmak adına ilçelerimiz ve beldelerimizde vatandaşlarımızı toplu halde yakalayabildiğimiz her yerde organizasyonumuz devam ediyor. Zonguldak nüfus ortalamasına bakıldığında Türkiye sıralamasında çok iyi yerde. İnşallah daha da iyi olacak. Buradan tüm gönüllü kan bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Merkezde yaşayan vatandaşlarımızı da kan verme konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum."