SAMSUN (AA) - Samsun'un 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçesi sınırlarında yer alan ve 56 bin hektarlık alanı kapsayan Kızılırmak Deltası’nda son dönemlerde yapılan tanıtım çalışmaları ilgiyi arttırdı.

Samsun Turizm Derneği Başkanı Dilek Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak Deltası'nda turizme yönelik tanıtım ve çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yürütülen çalışmalarla deltaya ilginin her geçen gün arttığına dikkati çeken Genç, ''Ramsar Sözleşmesi kapsamında korunan delta, kent turizmine de canlılık getirdi. Doğal güzelliği ve barındırdığı canlı varlığı ile dikkati çeken Kızılırmak Deltası’na doğaseverlerin ve foto safari yapmak isteyenlerin ilgisi her geçen gün artıyor.'' dedi.

Genç, Karadeniz kıyılarında doğal güzelliğini koruyabilmiş fauna ve flora bakımından zengin deltanın, her mevsim ayrı bir güzelliği bünyesinde barındırdığını ifade etti.

Deltanın 2 bin 200 hektarının Ramsar Sözleşmesi kapsamında sit alanı ilan edildiğini, 5 bin 174 hektarının da yaban hayatı geliştirme sahası olarak belirlendiğini kaydeden Genç, şunları söyledi:

''Delta, bünyesinde deniz, göl, nehir, bataklık, sazlık, orman, kumul, çayır, mera ve tarım alanı habitatlarını bir arada bulunduruyor. Flora ve faunasının zenginliği, bünyesinde barındırdığı canlılar, iklimin uygun olması biyoçeşitliliği zenginleştirmekte. Özellikle 400 kuş türünden 352'sinin yaşadığı deltada, sayıları 250'nin üzerindeki yılkı atları ile mandalar, subasar ormanlar ve sulak alanları ziyaretçilerin uğrak yeri olmaya başladı. Deltanın varlığı, sadece yerli değil yabancı turizm aktivitelerinin artmasına da büyük katkı sağlayacak.''