KASTAMONU (AA) - BİLAL KAHYAOĞLU - Kastamonu'da yaşayan Erol Çetinkaya (50), kızı Reyhan Çetinkaya (22) ile aynı üniversitede öğrenim görmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğünde memur olarak görev yapan 5 çocuk babası ve lise mezunu Erol Çetinkaya, bu yıl girdiği üniversite sınavında Kastamonu Üniversitesi Devrekani Meslek Yüksekokulunun 2 yıllık Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü ikinci öğretimini kazandı.

Bölüme kaydını yaptıran Çetinkaya, böylece aynı üniversitenin Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 4. sınıfında öğrenim gören kızı Reyhan Çetinkaya ile aynı dönemde üniversite öğrenimi görmenin heyecanını yaşıyor.

Okulu Devrekani ilçesinde bulunan Çetinkaya, gündüzleri işine, akşamları da derse gidiyor. Çetinkaya, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümüne de kayıt yaptırarak iki üniversiteyi birlikte okuyor.

- "Okumak yaşla değil, sevmekle alakalı"

Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızıyla aynı üniversite okumanın mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Kızının okuma tutkusundan etkilendiğini belirten Çekinkaya, "(Ben de okula gitmeliyim) dedim. Sınavlara girerek Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümünü kazandım. Okumanın yaşla değil, sevmekle alakalı olduğunu düşünüyorum. Başarı okula devam etmekten, sevmekten geçiyor." ifadesini kullandı.

Gündüzleri çalışıp akşamları okula gittiğini anlatan Çetinkaya, hocaların ve diğer öğrencilerin kendisinden yaşça küçük olduğunu ancak bu durumdan rahatsızlık duymadığını söyledi.

Sınıf arkadaşlarını çok sevdiğine işaret eden Çetinkaya, "Sınıf arkadaşlarımla tanışırken gerçek yaşamın 50 ama ruh yaşımın 22-23 olduğunu söyledim. Abarttığımı düşündüler. Sonradan yanıma gelip 'Bizden yaşça büyüksün ama ruhen gençsin' dediler." ifadesini kullandı.

Çetinkaya, emekli olduktan sonra hukuk fakültesinde de öğrenim görmek istediğini belirtti.

- "Babamla aynı sıralarda oturmak çok değişik bir duygu"

Reyhan Çetinkaya da babasının enerjik ve uyumlu bir yapıya sahip olduğunu, üniversite eğitimi almasını çok istediğini dile getirerek, "Babamla aynı üniversiteye gitmekten mutluyum, gururluyum. Babamın üniversite eğitim almasını istiyordum. Benim okumayı sevmemde büyük katkıları oldu. Ben okurken babamın okumaması şanssızlık olurdu diye düşünüyorum." diye konuştu.

Çetinkaya, babasının üniversiteyi kazanacağına kendisinden başka kimsenin inanmadığını anlatarak, "Benim içimde böyle bir inanç vardı. Kazanması bana büyük mutluluk verdi. Babamın ilk dersine ona destek olmak için birlikte girdik. Aynı üniversitede olmak çok güzel. Arkadaşlarım babamın benimle aynı üniversitede okuduğunu duyunca çok şaşırdılar. Babamla aynı sıralarda oturmak çok değişik bir duygu. Aynı sıraları paylaşmak gurur vericiydi." sözlerine yer verdi.