ORDU (AA) - KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "KKTC yalnız değil, her zaman anavatan Türkiye ile birlikte hareket ediyoruz." dedi.

Ataoğlu, 19 Eylül Gazeteciler Derneğini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Karadeniz'in incisi Ordu'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

"KKTC Tanıtım Etkinliği"nin, tanıtımın yanı sıra kaynaşma adına da olumlu sonuçlar vereceğine inandığını belirten Ataoğlu, tanıtım faaliyetlerinin her iki ülke ekonomisi ve turizmine katkı sağlayacağını anlattı.

Ataoğlu, programın, Türkiye ile KKTC'nin geçmişten bugüne kadar olan yolunun birlikte devam etmesi amacıyla planlandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bunun en büyük yürütücüsü sizlersiniz. Sizler sayesinde hem Ordu hem de KKTC için çok olumlu etki sağlayacağına inanıyorum. KKTC'de yaşayan herkes arasında hiçbir şekilde husumet yok, tam tersine aynı dil, din, para birimini paylaşarak o günden bugüne kadar birlikte yürüdüğümüz ve yürümeye devam ettiğimiz bir Kıbrıs Türk toplumu var. KKTC yalnız değil, her zaman anavatan Türkiye ile birlikte hareket ediyoruz."

19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ise ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Başlatılan iş birliğinin daim olmasını dileyen Erişen, "Binlerce Ordulu öğrenci, Kıbrıs'ta okuyor. Diliyoruz ki bu hareketlilik hem Ordu hem de Kıbrıs turizmine katkı sağlar. Böylelikle Kıbrıs'ımızı daha iyi tanımış oluruz." diye konuştu.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın da katıldığı ziyaret, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından tamamlandı.