30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 200 civarında klasik otomobil Maltepe’de "Zafer ve Demokrasi" konvoyu oluşturdu. Klasik araçların oluşturduğu konvoy havadan görüntülendi.
Türk bayraklarıyla süslenmiş 200 civarında klasik otomobil, zafer ve demokrasi konvoyunda bir araya gelerek ülkemiz topraklarının işgal kuvvetlerinden geri alınmasının 94’üncü yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği etkinlikte, 1950’li yıllardan 1970’li yıllara kadar, bir döneme damgasını vurmuş yarım asırlık onlarca otomobil, 30 Ağustos Zafer ve Demokrasi konvoyu oluşturdu. Onlarca klasik araç Anadolu Yakası’nda Maltepe sahil yolunda sabah saatlerinde bir araya geldi. Sahil yolundan hareket ederek Bağdat Caddesi güzergâhını takip eden araçlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerek başlangıç güzergahlarına geri döndü. Klasik araç sahipleri 15 Temmuz şehitlerinin anısına araçlarına siyah kurdele taktı. Klasik araçların oluşturduğu konvoy havadan da görüntülendi.

“Milli Beraberlik ve Zafer Konvoyu”
Bugün 15 Temmuz şehitleri anısına 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçeceklerini belirten İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, “İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tüm ulusal bayramlarda cumhuriyet ve zafer konvoyları oluşturuyor. Bugün de 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın taçlandırıldığı 1922 tarihinin 94. yıl dönümü bugün zafer konvoyumuzu oluşturacağız. Zafer konvoyu oluşturacak konvoyumuza “Milli Beraberlik ve Zafer Konvoyu” ismi verdik. Çünkü en son yaşanan talihsiz olay sonrasında biliyorsunuz Şehitler Köprüsünde 200’e yakın insanımızı kaybettik. Bugün onların anısına da araçlarımıza siyah kurdeleler bağladık. Bugün hem hüznü hem coşkuyu bir arada yaşayacağız. O kahraman insanlar bizlerin burada bu coşkuyu yaşamamıza vesile olan insanlar” diye konuştu.

"Zafer konvoyumuzu şanlı Türk ordusuna armağan ediyoruz"
Bu konvoyu şanlı Türk ordusuna da hediye ettiklerini belirten Okay, “Bugün aslında aynı zamanda konvoyumuzu şanlı Türk ordusuna da hediye ediyoruz. Son yaşanan olaylarda asker kılığına girmiş hainler ordumuza çok büyük zararlar verdi. Ama ordumuzun geçmişte şanlı tarihinde çok büyük zafer örnekleri var. 30 Ağustos da bunlardan biri. Bugün aynı zamanda zafer konvoyumuzu şanlı Türk ordusuna armağan ediyoruz” dedi.
Klasik otomobiller hakkında bilgi veren Okay sözlerine şöyle devam etti: “Arkamda gördüğünüz araç 1929 model ve cumhuriyet döneminin adeta tanığı. En eski aracımız bu. Ve sonrasında 1940’lı yıllar, 50’li yıllar, 70’li yıllara kadar adeta yarım asrı devirmiş tüm marka ve modellerin bir döneme damgasını vurmuş örnekleri var.”

“Darbeyi kınayarak şehitlerimizi anacağız”
Zafer konvoyuna katılan klasik otomobil sahibi Sinan Yön, “Bugün çok değer vererek topladığımız klasik araçlarımızı bir araya getirdik. Diğer arkadaşlarla beraber Cumhuriyetimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamak için buradayız. Bizim aslında gelmemizin en önemli sebebi şehitlerimizi anmak. Siyah kurdelelerimizi de bağladık. Bugünde darbeyi kınayarak şehitlerimizi anacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)