TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "Türkiye avukatlar imamı" Şenel Somuncu ifadesinde hayatı boyunca kod ya da müstear isim kullanmadığını savunurken, düğün davetiyesinde kendisinin ve eşinin isminin farklı olduğu, örgüt içerisinde çeşitli kod adları kullandığı ortaya çıktı.

FETÖ'nün sözde "Türkiye avukatları imamı" olduğu iddiasıyla 10 Eylül 2016'da Tokat'ta yakalanarak tutuklanan Somuncu hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

İddianamede, sanığın "terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

- Adı Şenel, düğün davetiyesindeki ismi "Selman"

Somuncu hakkında hazırlanan iddianamede ilginç ayrıntılar dikkati çekiyor.

İddianamede, sanığın 18 Eylül 2016'da Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Tokat Sulh Ceza Hakimliğinde avukatı huzurunda alınan sorgusunda özetle; hayatı boyunca hiçbir şekilde kod ya da müstear ad kullanmadığını savunduğu, düğün davetiyesinde isminin "Selman" olarak geçtiği sorulduğunda ise "Uşak'ta evlendiğini, şu an söylenen şeyi hatırladığını, düğün davetiyesinde isminin Selman olarak geçtiğini, bu ismin göbek adı olduğunu, eşinin adının da Fikriye olarak geçtiğini, düğün davetiyesini kendisinin bastırmış olabileceğini" söylediği aktarıldı.

İddianamede "Söz konusu düğün davetiyesindeki kod adları Fetullah Gülen'in verip vermediği, düğünlerine Fetullah Gülen'in gelip gelmediği, mesaj yollayıp yollamadığı" hususları sorulduğunda ise sanığın "Bu isimleri kimsenin vermediğini, Fetullah Gülen'in de düğüne katılmadığını, herhangi bir mesaj da yollamadığını, düğüne ilişkin video kaydı çekilmediğini, resim dahi olmadığını" ifade ettiği kaydedildi.

- Dokuzar gün arayla yurt dışına çıkmış

Sanık Somuncu'nun örgüt bağlantıları ve 2015 yılında 4 kez yurt dışına çıkışıyla ilgili bilgilerin de yer aldığı iddianamede, şöyle denildi:

"Somuncu'nun 2015 yılında dokuzar gün arayla yurt dışına gittiği, FETÖ terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen Adnan Şeker, Orhan Karakuş ve Muharrem Aşıcı ile Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına çıktıkları, şahısların örgütün iletişim aracı ByLock'u kullandıkları anlaşılmıştır. Somuncu'nun örgüt içerisinde Selim ve bazen de Nedim kod adlarını kullandığı tespit edildi. Somuncu'nun örgütün Türkiye Avukatlık Yapılanması sorumlusu olması, emri altındaki il avukat ünitesi sorumlularına yapıya ait hukuk derneklerinin kurulması, yürütülecek faaliyetler ve amaçlar doğrultusunda talimat vermesi..."

Bu arada Somuncu'nun örgüt üyeliğinden tutuklu eşi Fikriye Somuncu'nun kullandığı hatta da örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" tespit edildiği ve Fikriye Somuncu'nun da düğün davetiyesinde isminin "Sümeyye" olarak geçtiği belirtildi.

2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda 117 net yaptığı ortaya çıkan ve öğretmenlikten ihraç edilen Fikriye Somuncu da "terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmıştı.