AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilk defa iktidardaki bir partinin genel başkanlık değişiminin suhuletle, saygıyla ve coşkulu bir biçimde geçtiğini belirterek, "Bu, son bir buçuk yıldır Türkiye’de kaos ortamı oluşturmak isteyenlere partimizin verdiği çok ciddi bir derstir" dedi.
AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan seçilmesinin ardından Konya’da AK Parti İl Teşkilatı tarafından kutlama programı düzenlendi. Kültür Park Amfi Tiyatrosu’ndaki kutlamalara AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, partililer ve binlerce vatandaş katıldı. Kutlamalar Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın ve “Kaşıks” grubunun gösterisiyle başladı. Gösterilerin ardından AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, genel başkan seçilmesinin ardından gerçekleştirilen canlı yayınla AK Parti Genel Merkezi’nden Kültür Park’taki partililere ve Konyalılara seslendi.

"AK PARTİ HAREKETİ AÇISINDAN TARİHİ BİR GÜN"
AK Parti hareketi açısından tarihi bir gün olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Tabi Konya’mız için özel önemi var ama bütün ülkemiz açısından tarihi bir gün. Bugün yapılan AK Parti kongresiyle siyasi ahlak ve erdemin güzel bir örneği sunuldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın istişare sürecinde özellikle Merkez Karar Yönetim Kurulu, Merkez Yürütme Kurulu, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve belediye başkanlarımızın gösterdiği teveccüh dolayısıyla bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İlk defa iktidardaki bir partide genel başkanlık değişimi; suhuletle, saygıyla, coşkuyla ve istişare ile gerçekleşti. Bu, son 1,5 yıldır Türkiye de kaos ortamı oluşturmak isteyenlere partimizin verdiği çok ciddi bir derstir. Konya’mız açısından, tabii bütün hemşehrilerimizi yürekten kucaklıyorum. Bu onların da başarısıdır. Çünkü girdiğimiz her seçimde Konya, çok güçlü bir destekle arkamızda durdu. Son girdiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde Büyükşehirler arasında birinci oldu. Bu açıdan Konya’mızın verdiği bu destek, Ankara’da bize büyük güç kattı. Ben bütün hemşehrilerimizi gönülden kucaklıyorum. Bu kongre esnasında bize destek veren bütün delegelerimizi kucaklıyorum."

"TÜRKİYE’NİN KAYBEDECEK VAKTİ, TAHAMMÜLÜ YOK"
Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Abdullah Gül’den Cumhurbaşkanlığı görevini devralacağını hatırlatan Davutoğlu, "Hemen arkasından inşallah kabine kuruluş süreci de Cuma günü öğlene kadar tamamlanmış olacak. Bu sürecin bu kadar dakik, dikkatli ve seri işlemesinin sebebi; Türkiye’nin kaybedecek vakti, tahammülü yok. Biz AK Parti olarak son 12 yıl içerisinde nasıl ülkemizi gece gündüz çalışarak bir hasta adam konumundan yükselen bir güç haline getirmişsek, inşallah 2023’e kadar bu hızla, bu azimle bu yükselen gücü uluslararası alanda en etkin role sahip, öncü bir ülke haline dönüştüreceğiz. Bu İslam dünyasında da yakından takip ediliyordu bu değişim. Birçok ülkeden tebrik mesajları geldi. Dünyada da geniş yankı uyandıran bir durumdu. Çünkü etrafımızdaki çok kritik, kriz kuşağında birçok ülke kendi iç siyasi buhranıyla uğraşırken biz mahalli seçimleri gayet suhuletle ve başarıyla yaptık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini başarıyla gerçekleştirdik" diye konuştu.

BAŞBAKAN OLARAK İLK ZİYARET KONYA’YA
AK Parti içindeki değişimi, "Süreklilik içinde doku yenilenmesi" olarak tanımlayan Davutoğlu, "İnşallah 2015 seçimlerinde Türkiye’deki istikrarı daha da tahkim edecek, Türkiye’nin ekonomisine, siyasetine yeni bir nefes olacak önemli bir netice, daha büyük bir başarı elde edebilmek için bütün AK Parti kadrolarıyla gece gündüz çalışacağız" şeklinde konuştu.
Konya’nın desteğini arkasında hissetmek istediğini de ifade eden Davutoğlu, AK Parti Konya teşkilatının geçmişten daha fazla çalışması gerektiğini vurguladı.
Konyalıları da dev ekrandan selamlayan Davutoğlu, "Her şeyden önce sizler adına Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya’mıza göstermiş olduğu ve Konya’mız ile birlikte bendenize de göstermiş olduğu teveccüh dolayısıyla teşekkürlerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ayrıca Türkiye’mizin her yanından gelen AK Parti delegeleri tam bir mutabakat halinde sizin hemşehriniz olan ve Türkiye’nin bu anlamda her zaman hizmetkarı olmaktan gurur duyan bendenize bu görevi tevdi etti. Şimdi yeni bir ufuk var önümüzde. Bu yeni ufuk Hz. Mevlana’nın muhabbetini, aşkını ülkemizin her yanına onun da ötesine çevre ve komşu ülkelere ve bütün insanlığa sunabilmektir. Sadece dış politika olarak değil, ülke politikası olarak, siyaset anlayışımız olarak, Hz. Mevlana’dan esinlenen bu yeni Türkiye vurgusu inşallah yankılanarak bütün dünyada karşılığını bulacaktır" dedi.

KONYA’YA TEŞEKKÜR
Davutoğlu, "Konya’mızın her bir köşesine teşekkür ediyorum. Her ilçesine, her beldesine, mahallesine ve her köyüne bir kez daha teşekkür ediyorum. Konya’da son seçimlerde aldığımız büyük başarı, hem mahalli hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizi daha da güçlü kıldı. Gururla Konya’mızı her yerde andık. Tekrar bütün Konyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Dualarınızı eksin etmeyin. İnşallah en kısa zamanda hükümetimiz güven oyu almasına müteakip Konya’ya gelip, her bir hemşehrimizle tek tek kucaklaşacağım" sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Davutoğlu’nun konuşmalarının ardından Kültür Park’ta havai fişek gösterileri düzenlendi. Dakikalarca süren havai fişek gösterilerinin ardından AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, birer konuşma yaparak AK Parti Genel Başkanlığı’na seçilen Ahmet Davutoğlu’nu tebrik etti.
Yapılan konuşmaların ardından kutlamalar sona erdi.
(İHA)