ÇORUM (AA) - Kore Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerin 60. yılı kapsamında, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen "Anadolu Odise" etkinliğine katılan 27 kişilik Güney Kore heyeti, Çorum'da tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Nevşehir'den sabah saatlerinde otobüsle Çorum'a gelen heyet, kentteki programlarına Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı'nı ziyaret ederek başladı.

Heyeti burada, Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk ile bando takımı ve halk oyunları ekibi karşıladı. Sevme Zamanı ve Aman Adanalı şarkılarını seslendiren bando takımı ile yöresel halk oyunları ekibini karşılarında gören Güney Koreliler, zaman zaman müziğe ve dansa alkışlarla tempo tuttu. Heyet, kendilerini karşılayan ekiple çiftetelli oynadı. Heyettekiler, kendilerine keyifli anlar yaşatan bando takımı ve halk oyunları ekibine hediye verdi. Buradaki gezi sırasında misafirlere, giysileri ve aksesuarları ile Hititler dönemini canlandıran gençler eşlik etti.

Heyet Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı'ndaki gezinin ardından, sırasıyla Hattuşaş Örenyeri ve Çorum Müzesi'ni gezdi. Ön Asya Arkeoloji Uzmanı Prof. Dr. Andreas Schachner, gezilen mekanlar hakkında heyete bilgiler verdi.

Heyettekiler, geziler sırasında sık sık tarihi mekanların önünde fotoğraf çektirdi, tarihçeleri hakkında not tuttu.