Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya-Isparta karayolunda 13 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralananları Isparta’daki hastanede ziyaret etti.
İlk olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi gören 2 yaralıyı ziyaret eden Bakan Eroğlu, ardından Isparta Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan 4 yaralıyı ziyaret etti. Burada yaralılarla yakından ilgilenen Bakan Eroğlu, yaralıları ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Hekimlerden yaralıların sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. Bakan Eroğlu, yaralılardan kazanın nasıl olduğuna ilişkin bilgi de aldı. Afyonkarahisar’a sevk edilmek isteyen yaralıların bu isteklerinin hemen yerine getirileceğini de söyledi.
Bakan Eroğlu, yaralıları ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulundu. Bakan Eroğlu, “Dün akşam Afyon’dan kuaförlerin ve berberlerin olduğu bir grup iki otobüs şeklinde hareket etmişler. Otobüslerden birinin şoförü kontrolü kaybetmiş sağ sol yapayım dereken araba devrilmiş. Maalesef oradaki vatandaşlarımızın 13’ünün ölümüne ve diğerlerinin yaralanmasına neden olmuş. Arkadaşlarımızın tamamını ziyaret ettik. Bir arkadaşımız yoğun bakımda ama hayati tehlikeyi atlatmış. Hastanede olanların hayati tehlikesi yok. Bucak ve buradaki arkadaşlarımız Afyonkarahisar’a aktarılıyor. Burada kalması gerekenler olabilir onların da tamamı hafta içinde taburcu olur diye düşünüyorum” diye konuştu.
13 vatandaşın ölümüyle büyük bir acı yaşadıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, “Ölenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağolsun. İnşallah böyle kazalar bir daha olmaz. Bu kazalar bizi fevkalade üzüyor. Yüreklerimize ateş düşüyor. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Trafik için sıkı denetim gerekiyor. Belki şoförlerin de zaman zaman sağlık açısından kontrol edilmesinde fayda var. Otobüs şoförünün muhtemelen şeker hastası olduğu kaydediliyor. Uyuyup uyumadığı konusunda da herhangi bir delil yok. Şu anda Cumhuriyet Savcılığı gerekli tahkikatı yapıyor. Geçmiş olsun diyorum. Afyon’da hasta yok ama buradan ve Bucak’tan gelecek olanlar var. Ben Sağlık Bakanlığı’na da teşekkür ediyorum. Hemen müdahale edildi. Bu ciddi müdahaleler olmasa başka arkadaşlarımızı da kaybedebilirdik. Gerek Antalya, gerek Bucak ve Isparta’da hastanelerde Valilerimiz sağlık çalışanlarımız hastalarımıza sahip çıktı. Herkese tüm sağlık camiasına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
(İHA)