GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'nin Köse ilçesinde fidan dikim töreni düzenlendi.

Kayadibi köyünde 41 bin çam fidanının dikildiği törende konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Orman Su İşleri Bakanlığının ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiğini söyledi.

Gümüşhane'nin 5 bin köye 5 bin gelir getirici kampanyadan en çok faydalanacak illerden birisi olduğunu belirten Pektaş, şunları kaydetti:

''Bazı köylerimizi pilot bölge ilan etmiştik. Gümüşhane orman varlığı yönünden Türkiye ortalamasının üzerinde ama yine de bizim istediğimiz seviyede değil. Verimli olmayan alanlarımızda bayağı var. Dolayısıyla mevcut alanlarımızı verimli hale getirip, rehabilite edip, ağaçlandırılması gereken yerleri de ağaçlandırmamız lazım.''

Gümüşhane Valisi Okay Memiş de Köse ve diğer ilçelerde yapılan bu tür çalışmaların aynı zamanda turizm altyapısını da oluşturduğunu ifade etti.

Gümüşhane'nin orman varlığının ve güzelliğinin turizm altyapısı anlamına geldiğini işaret eden Memiş, ''Limni Gölü, Örümcek Ormanları gibi 6 tabiat parkımız var. Onlar aynı zamanda bir turizm alanı gibi. Orman Bakanlığımız aynı zamanda özellikle Gümüşhane'de Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi çalışıyor. '' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılanlar, sarıçam fidanlarını toprakla buluşturdu.

Törene Orman İşletme Müdürü Orhan Şen, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.