AMASYA (AA) - KOSGEB Amasya İl Müdürlüğünün, Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği kapsamında Amasya'dan başvurusu onaylanan 2 bin 909 işletmenin işlemlerini tamamlayabilmesi için 10 Nisan'a kadar hafta sonu dahil saat 22.00'ye kadar hizmet vereceği bildirildi.

KOSGEB İl Müdürlüğü tarafından, Sıfır Faizli İşletme Kredisi konusunda düzenlenen basın toplantısına, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Turgut Arslan, Bilim Sanayi İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsa Köse katıldı.

Arslan, yaptığı açıklamada, kredi sürecinde işletmelerin finansmana daha hızlı erişebilmeleri için fikir alışverişinde bulunduklarını, ayrıca banka müdürlerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini, sorunları yerinde inceleyerek çözüm üretmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

KOSGEB olarak amaçlarının işletmelerin hızlı bir şekilde finansmana erişimlerini sağlamak olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:

"İşletmelerimizin sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr adresinden Kredi Başvuru Evrağı'nı almayanların çıktılarını alarak bankalara teslim etmeleri gerekmektedir. İlimiz genelinde halen sistemden çıktı almayan 170'e yakın işletmemiz bulunmaktadır. Bugüne kadar bin 350'si krediyi kullanmış veya kullanacak pozisyondadır. Kalan işletmelere yönelik mesai mefhumu gözetmeksizin hafta sonu da çalışarak karşılaşılan sıkıntılara çözüm üretilmektedir. 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği kapsamında, 10-20 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurular arasından gerekli şartları taşıyan 460 bin 167 işletme bütçe imkanları çerçevesinde bankalardan 20 bin ile 50 bin lira arasında ilk yılı geri ödemesiz toplam 36 ay vadeli faizsiz kredi kullanabileceklerdir."

KOSGEB İl Müdürü Kukuş ise Amasya'da 2 bin 909 işletmenin faizsiz kredi almaya hak kazandığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Söz konusu destek kapsamında Amasya ilimizde işletmelerimiz 66 milyon 885 bin lira faizsiz kredi kullanacaklardır. Bu krediler için 15 milyon 370 bin 173 lira faiz tutarı KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Diğer taraftan Amasya ilinde, KOSGEB veri tabanına kayıtlı 5 bin 283 işletme bulunmaktadır. KOSGEB Destek Programları kapsamında 2003-2016 yılları arasında bin 677 işletmeye toplam 14 milyon 160 bin 818 lira tutarında destek ödemesi gerçekleştirilmiştir." diye konuştu.

KOBİ'lerin bir an önce faizsiz krediye erişebilmeleri için KOSGEB Amasya Müdürlüğünde hafta sonunda ve hafta içi akşam saat 22.00'ye kadar tüm personelin mesai yapacağını vurgulayan Kukuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca sürecin hızlanması adına, kredi onay sürecinde de değişiklikler yapılmış ve Kredi Faiz Desteğinden yararlanacak işletmelere, banka ön onayını müteakip KOSGEB müdürlüklerince verilen onay nihai onaydır. Kredi kullandırmak üzere, sistemimizde yeni bir düzenleme yapılarak banka ön onayı hariç, banka tarafından verilen diğer onaylar ile KOBİ Finansman Dairesi Başkanlığınca verilen onaylar kaldırılmış olup, KOSGEB müdürlüklerince verilen onaydan sonra banka tarafından kredi kullandırılabilecektir. Kredi sürecinde bankalar tarafından da aynı hassasiyetle sürecin hızlandırılması adına gayret beklemekteyiz."