ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) arasında "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"nin düzenlenmesi ile ilgili protokol imzalandı.

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, imza töreninde yaptığı konuşmada, Zonguldak'ta girişimcilik kültürünün gelişmesine önem verdiklerini söyledi.

Oda olarak girişimcilik eğitimlerine çok önem verdiklerini ifade eden Demir, "Eğitimi başarı ile bitirip kendi işini kuran girişimci adaylarını görmek en büyük arzumuz. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştıracak bu eğitimleri BAKKA işbirliği ile vermeyi planlıyoruz. Bu eğitimlerle girişimcileri iş planı konusunda bilgilendirmek ve işletme yönetimi bilgisiyle donatmak istiyoruz. Eğitimleri alan girişimcilerin kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını arttırmak amacı ile eğitim sonrası danışmanlık desteklerimiz de sürecek." diye konuştu.

BAKKA Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan ise, kalkınma ajansı olarak bölgenin önünü açacak işbirliklerine her zaman hazır olduklarını belirterek, "Zonguldak TSO ile ortaklaşa düzenlenen bu eğitimlerin girişimci adaylarına bir fırsat olduğunu ve bundan sonra da bu tip işbirliklerinin artarak devam etmesini arzuladıklarını." dedi.