TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğüne tekrar atanan Prof. Dr. Süleyman Baykal, bilimin yol göstericiliğinde yürüyen bir kurum olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yürütülen milli iradeyi hakim kılma mücadelesinin yanında olacaklarını yeniden ve gür bir sesle ifade ettiğini bildirdi.

Prof. Dr. Baykal yaptığı yazılı açıklamada, KTÜ öğretim üyelerinin iradesi, YÖK'ün önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensip ve takdirleriyle üniversitede 2016-2020 dönemini kapsayacak rektör atama sürecinin tamamlandığını belirtti.

Bu süreçte KTÜ'nün kurumsal kimliğinin yücelmesi için duyarlılığını yansıtan, emek harcayıp katkı koyan herkese şükranlarını sunan Baykal, şunları kaydetti:

"Bilimin yol göstericiliğinde yürüyen bir kurum olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yürütülen milli iradeyi hakim kılma mücadelesinin yanında olacağımızı yeniden ve gür bir sesle ifade ediyorum. Bu vesileyle üniversitemiz, ülkemiz ve insanlık için başlıca ödevimizin artık çalışmak, üretmek ve yönetirken adaletten sapmamak olduğunu beyan ediyor, 'gücümüz birlikteliğimizde' şiarından sapmadan herkese 'artık çalışma zamanı' sözümüzü bir kez daha hatırlatıyor, kalplerimizin güzide kurumumuz KTÜ için çarpmasını temenni ediyorum."