TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) lisans öğrencileri için proje hazırlama eğitimi verilecek.

KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, üniversitede eğitim gören lisans öğrencilerinin araştırma proje önerisi hazırlama ve yürütme becerilerinin geliştirilmesi, proje mantığı ve kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla eğitim verileceği belirtildi.

Katılımcılara proje hazırlama öncesi bilinmesi gereken kavramlardan bilgi, bilim, bilimsel araştırma ve etkinliklerle ilgili deneyimlerin aktarılacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bilimsel araştırma konusunun seçimi, hipotez oluşturma, araştırmanın planlanması, araştırma sonuçlarının analizi ve dokümantasyonundan bahsedilecek. Katılımcılara proje yazımı konularında, proje döngüleri göz önüne alınarak uygulamalar yaptırılacak.

Lisans öğrencilerinin yazabilecekleri TÜBİTAK 2209 projeleri ile ilgili uygulamaların da yapılacağı bir günlük eğitim, 15 Aralık 2016'da KTÜ Hukuk Fakültesi'nin 4. katındaki KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nde verilecek. Başvurular 13 Aralık'a kadar devam edecek, eğitime üniversitenin tüm alanlarından 2. veya 3. sınıf lisans öğrencileri katılabilecek."