BAYBURT (AA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Yönetim Kurulu Bayburt'ta toplandı.

Bayburt Valiliğinde Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik ile KUDAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Çakal katıldı.

Vali Ustaoğlu, toplantının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada KUDAKA desteğiyle ajans sorumluluk bölgesinde gerçekleştirilen yatırımların gerek bölgedeki yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi gerekse bölgenin kalkınması anlamında büyük önem arz ettiğini söyledi.

Ustaoğlu, Türkiye'nin topyekun bir kalkınma trendine girdiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bu süreçte yapacağımız çalışmalarla bölge olarak biz de payımıza düşeni almak istiyoruz. Bu bakımdan gerek KUDAKA destekli projelerimiz olsun gerek ajans haricinde hayata geçirdiğimiz, gerçekleştireceğimiz projelerimiz olsun ilimiz ve bölgemizin kalkınması, gelişmesi adına önemli katkılar sunmaya devam edecektir. Bu anlamda bugün de KUDAKA'nın 80'inci olağan toplantısını gerçekleştirmek üzere burada bulunuyoruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."