Erzurum’da aniden başlayan yağmur sele neden oldu. Kentte bazı iş yerlerini su bastı.
Erzurum’da öğle saatleri etkili olan kuvvetli yağış sele neden oldu. Yol üzerinde bazı iş yerlerini su basarken, rögar kapakları taştı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar adeta köşe kapmaca oynadı. İş yerlerine sığınan vatandaşlar, "Ağustos ayında sıcaklıklar devam ederken yağmurun bu kadar şiddetli olacağını beklemiyorduk. Ne tarafa kaçacağımızı şaşırdık" şeklinde konuştu.
Yol üzerinde biriken sular nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken yolda kalan araç sürücüleri ilerleyemeyince trafik kilitlendi. Bir araç yol üzerinde oluşan yoğun su nedeniyle sürüklendi. Araç içinde mahsur kalan kişileri vatandaşlar çıkardı. Durumu anlatan vatandaş, "Gez Mahallesinde bir aracın sürüklendiğini gördük. Aracın içerisinde mahsur kalan çocukları çıkardık. Çok şükür bir şey olmadı onlara. Yıllardır Erzurum’da yaşıyorum. Ben böyle bir yağış böyle bir sel görmedim. Kendimizi korumak için otobüs duraklarına gittik ama orayı da su basınca iş merkezlerine kaçmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.
Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde yerel kuvvetli yağış beklendiğinden yaşanabilecek olası ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı.
(İHA)