GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, kuyumculara yönelik getirilen kredi kartı taksitli satış uygulamasının ekonomiye pozitif etkiler sağlayacağını söyledi.

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, 31 Aralık 2013 tarihinde BDDK tarafından alınan kararla kuyumculuk sektöründe kredi kartı ile taksitli satışların yasaklandığını anımsattı.

Uygulama ile sektörde büyük mağduriyetler yaşandığını kaydeden Çakırmelikoğlu,"Bu süreç kuyumculuk ve mücevherat sektöründe yüzde otuzlara varan bir daralmayı da beraberinde getirdi. Kuyumculuk sektörünün en önemli satış kanalı kredi kartı ile gerçekleşmektedir. Bu oran yüzde 75 civarındadır ve taksitlidir. Perakende için önemli dönemlerden biri olan Sevgililer Günü, Anneler Günü, evlilik sezonu ciroları yeni karar nedeniyle ciddi oranlarda düşmüştür" dedi.

BDDK'nın yeni bir düzenleme ile yasağı kaldırarak, 4 taksit imkanının sağlandığını ifade ederek, "Oda üyelerine dönük yaptığımız ziyaretlerde bu doğrultuda yoğun şikayetler almıştık. Diğer vilayetlerde de aynı doğrultuda şikayetlerin oluşması üzerine ticaret ve sanayi odaları olarak ilgili bakanlıklar düzeyinde ortak yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Yeni düzenleme ile kredi kartında taksit uygulamasına kuyumculuk sektörü eklenmiş oldu. Bölge ve ülke ticaretine pozitif etki sağlayacak olan bu uygulama için emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu.