SAMSUN (AA) - Samsun'un Ladik ilçesinde kaymakamlık ve belediye katkılarıyla toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Ladik Belediyesi, Kaymakamlık ve Ladik Devlet Hastanesinin katkılarıyla sünnet ettirilen 52 çocuk, aileleriyle mehteran takımı eşliğinde şehir turu attıktan sonra Ladik Meydanı'na geldi.

Ladik Kaymakamı Mustafa Temiz ise, inançlarına göre kulluğun sadece Allah'a yapılabileceğini, vatan sevgisinin de imandan olduğunu vurguladı.

Kendilerine ve anne-babalara düşen görevin çocukları vatanına, milletine bağlı birer birey olarak yetiştirmek olduğunu anlatan Kaymakam Temiz, "Sizlere de bizlere de büyük görev düşüyor. Bir daha 15 Temmuzlar olmasın. Gerçi iradesine yapılan bu çirkin saldırıyı, milletimiz güzel bir şekilde cevapladı. Ama gönül ister ki bir daha bu memlekette bu tür olaylar olmasın." diye konuştu.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, sünnetin inançları gereği her Müslümanın gururla, mutlulukla yaşaması gereken güzel bir olay olduğunu söyledi.

Çocukların cıvıl cıvıl olduğunu ama memlekette yaşanan sıkıntı nedeniyle bu günü buruk şekilde yaşadıklarını dile getiren Özbalcı, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimini lanetledi.

Konuşmaların ardından çocuklara bisiklet hediye edildi.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Adil Öztırak, Belediye Başkan Yardımcısı Seyitahmet Sulubey, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, İlçe Müftüsü Hüseyin Çekin, İlçe Sağlık Müdürü Semih Doğulu, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Baştan ile vatandaşlar katıldı.