TOKAT (AA) - Tokat Plevne Anadolu Lisesinde devamsızlığı az olan veya hiç devamsızlık yapmayan öğrencilere, doğum günlerinin olduğu ay cuma günleri bayrak merasimi yapılmadan önce bütün öğrencilerin önünde doğum günü pastası kesilip doğum günleri kutlanıyor. 

Bu yaştaki öğrencilerin dikkatinin çabuk dağıldığını ifade eden okul müdürü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretim yılının başlamasıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Bugüne kadar 150 öğrenciye pasta kestiklerini anlatan Karaca, "Projenin temel çıkış noktası İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Okulumu seviyorum devamsızlık yapmıyorum' adlı projeye kaynaktır bizim yaptığımız proje. Sayın Milli Eğitim Müdürümüz'ünde desteğiyle projemizin öğrencilerimiz arasında beklediğimizden daha fazla anlam bulduğuna inanıyorum. Doğum gününü okulda kutlamanın ana kriteri devamsızlık yapmamak, okula devamı önemsemektir. Ay içerisinde doğum günü olan ve o tarihe kadar sıfır ila bir gün arası devamsızlığı olan öğrencilerimizin doğum gününü okulda kutluyoruz. Proje kapsamında Ekim ayından beri 150 öğrencimizin doğum gününü okulun önünde kutladık" dedi.

Uygulamaya yeni öğretim yılında da devam edeceklerini ifade eden Karaca, şunları kaydetti:

"Biz öğrencilerimizin okul saatinde okulda olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle öğrencinin dersine düzenli olarak katılmasını sağlamak istiyoruz. Bu uygulamadan çok güzel geri dönüşümlerde alıyoruz. Bazı öğrencilerimizin maddi durumları düşük oluyor. Evde aileleriyle hiç doğum günü kutlamamış öğrencilerimiz var. Okulun önünde ilk defa doğum günlerini kutlayınca bize gelip teşekkür ediyorlar. Biz istiyoruz ki bütün öğrencilerimizin doğum gününü kutlayalım hepsi başarılı olsun. Bu uygulamaların hepsini zaten öğrencilerimizin başarı ve motivasyonlarını artırmak için yapıyoruz. Uygulamadan bu sene güzel sonuçlar aldık, önümüzde ki senede devam edeceğiz. Esnafımızda bize sponsor oluyor."

Bu ay devamsızlığı az olduğu için doğum günü pastası kesilen 11. sınıf öğrencisi Belgin Şahin, "Öncelikle Mustafa hocamıza müdürümüze çok teşekkür ediyorum, böyle bir uygulama başlattığı için. Çünkü ilkler çok önemlidir. Türkiye'de bir ilki yaşamak tabi ki güzel bir duygu. Mutluyum bu uygulamaya dahil olduğum için. Devamsızlığım az olduğu için pasta kesiyoruz üflüyoruz, okulun önünde. Onurluyuz" diye konuştu.