SAMSUN (AA) - Terme Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Organ Nakli Haftası dolayısıyla başlattıkları "1 Bağış 1 Hayat Projesi" kapsamında Belediye Başkanı Şenol Kul'u ziyaret etti.

Lise öğrencileri, öğretmenleri Serap Yıldırım Kaya ile Başkan Kul'u makamında ziyaret etti.

Öğrenciler, organ nakli konusunun önemine dikkati çekerek, toplumun hassasiyetinin artırılması için çaba harcadıklarını belirtti.

Kaya, lise olarak başlattıkları "1 Bağış 1 Hayat Projesi" kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini, stant kurarak insanları bilgilendireceklerini, belediyeden de organ bağışı konusunda destek istediklerini söyledi.

Kul ise, öğrencilerin güzel bir çalışmaya imza attıklarını dile getirerek, toplumu organ nakli konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Kendisinin de bağış yaptığını bildiren Başkan Kul, "Organ bağışı sadece insana has olan ardında bir şeyler bırakabilme, insanlık adına bir şeyler yapabilme duygusunun doruk noktasıdır. Bu nedenle organ bağışı konusunda iyi düşünmeli, bilinçli karar vermeliyiz. Şunu unutmamalıyız ki, bir gün organ bekleyen kişi kendimiz ya da bir yakınımız olabilir. O nedenle ön yargılarımızdan kurtulmalı ve organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalıyız." şeklinde konuştu.

Terme Belediyesi personeline bilgilendirme yaparak katılım sağlanmasına çalışacaklarını ifade eden Kul, öğrencilere de proje çalışmalarında başarı diledi.

Ziyaret sonunda öğrenciler, Kul'a organ bağışıyla ilgili tişört hediye etti.