SAMSUN (AA) - MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'da kemoterapi nedeniyle saçları dökülen 4 yaşındaki kızına moral için kendi saçını da tamamen kestiren baba, kafasına kızının adını kazıttı.  

Atakum ilçesinde yaşayan Özgür-Hanım Çelenk çiftinin 4 yaşındaki en küçük çocukları Tuana'ya yaklaşık 1,5 ay önce Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde lösemi teşhisi konuldu. 

Kemoterapi sırasında verilen ilaçlar nedeniyle saçları dökülen küçük Tuana'nın bundan üzüntü duyması üzerine baba Çelenk, kızına moral için kendi saçlarını da kestirdi.  Çelenk, sevgisini göstermek için ayrıca kızının adını kafasına kazıttı. 

Baba Özgür Çelenk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuana'ya moral vermek için tüm aile bireylerinin seferber olduğunu söyledi.

Üç kız babası Çelenk, Tuana'ya "tedavi sırasında saçlarının döküleceğini" anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Zamanla saçları dökülmeye başlayınca ona moral vermek ve yanında olduğumuzu hissettirmek istedim. Dökülen saçlarının yerine daha iyisinin geleceğini, benim saçlarımın da döküleceğini söyledim. Bir sabah saçlarımı kazıtarak yanına gittiğimde kızım gülümsedi. 'Benim de saçlarım seninle aynı, zamanla büyüyecek' dedim. Şimdi saçlarımı uzatmıyorum, kızımın mutluluğu her şeyden daha önemli."

Anne Hanım Çelenk ise Tuana'nın kendisini mutsuz ve kötü hissetmemesi için çabaladıklarını anlattı. 

Kızlarının sağlığı ve huzuru için eşi ile her türlü fedakarlığa katlanabileceklerini vurgulayan Çelenk, "Kızımızın iki aylık daha tedavi süreci kaldı. Daha sonra inşallah saçları tekrar çıkmaya başlayacak" dedi.