SAMSUN (AA) - Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Samsun'da geleneksel iftar programı düzenledi.

Şehir Kulübü'nde düzenlenen iftar programı öncesi bir konuşma yapan LÖSEV Karadeniz Bölge Sorumlusu Ezgi Başaran, özellikle ramazan ayında yapılan yardımların çok anlamlı olduğuna değindi.

Başaran, LÖSEV olarak tüm yıl boyunca ailelere gıdadan, temel ihtiyaç malzemelerine, maddi desteklerden et ve et ürünlerine dek yardımlar ulaştırdıklarını anımsatarak, "LÖSEV her ramazanda olduğu gibi bu yıl da, yardımlaşma duygusunun farklı bir anlam kazandığı ramazan ayı boyunca tüm ailelerini kucaklayacak ve bağışçılarının destekleriyle lösemili çocukları ve ailelerini yalnız bırakmayacak." dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında lösemili çocuklar ve ailelerinin geleneksel LÖSEV iftarında buluştuğunu belirten Başaran, şöyle konuştu:

"Ekonomik zorluklar içinde uzun bir tedavi sürecinden geçen lösemili çocuklar ve ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek ve bir araya gelerek moral kazanmalarını sağlamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında iftar düzenleyen LÖSEV, ailelerin sıkıntılarını kendilerinden dinleyerek çözümler yaratacak. LÖSEV olarak biz diyoruz ki; bir çocuğun hayatından ve sağlığından daha değerli bir şey olamaz. Bu nedenle fitre ve zekatlarınız, ramazan bağışlarınız çocuklarımızın iyileşmeleri ve hayata sımsıkı sarılmaları için çok önemlidir."

Etkinliğin sonunda Ak Tekke Kur'an Kursu öğrencileri tarafından sema gösterisi düzenlendi.

Programa, LÖSEV Samsun Aile İl Temsilcisi Arif Kırım, Bafra Aile Temsilcisi Erol Kormaz ile çok sayıda aile katıldı.