TRABZON (AA) - Macaristan ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için iki ülke iş adamlarının karşılıklı ziyaretleri konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) yapılan yazılı açıklamada, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ve beraberindeki heyet TSO'yu ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede Trabzon'da fahri konsolosluk açacak Macaristan'la ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için iki ülke iş adamlarının karşılıklı ziyaretler yapması konusunda görüş birliğine varıldığı aktarılan açıklamada, Büyükelçi Kiss'in de köklü ticari geçmişe sahip Trabzon ile işbirliği konusunda istekli olduğuna işaret edildi.

İlki Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de olmak üzere iki ülke iş adamları arasında işbirliği toplantıları yapılması konusunda prensipte anlaşıldığı belirtilen açıklamada, bu konuda da bir çalışma yapılmasının kararlaştırıldığı aktarıldı.

Görüşmenin ardından Hacısalihoğlu'nun, Kiss’e Özel İpekyolu Müzesi'ni de gezdirdiği ifade edilen açıklamada, Kiss'in müzede bulunan Avusturya-Macaristan İmparatorluğuna ait madalyona büyük ilgi gösterdiği kaydedildi.