TRABZON (AA) - Maçka Belediyesi ile İHH İnsanı Yardım Derneğince hazırlanan proje kapsamında, Afrika ülkesi Çad'ın Bokoro kentinde "Maçka Belediyesi kardeşlik su kuyusu" açıldı.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak Afrika'da su sıkıntısı yaşayan insanlara yardım edebilmek amacıyla İHH İnsanı Yardım Derneğince bir proje gerçekleştirdiklerini belirtti.

Proje kapsamında başlatılan çalışma ile bir su kuyusu açıldığını aktaran Koçhan, böylelikle kentte yaşayan Müslümanlara bir nebzede olsa yardımda bulunabildiklerini vurguladı.

Koçhan, Afrika'da susuzluk ve açlığın ölümleri de beraberinde getirdiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Afrika'da insanların su bulabilmek için kilometrelerce yol yürüyor. Müslüman kardeşlerimizin yanlarında olabilmek için gerekli bütün adımları atıyoruz. Maçka Belediyesi olarak yaptırdığımız "Kardeşlik Su Kuyusu" sayesinde Müslüman kardeşlerimiz ve çocuklar rahatlıkla su ihtiyaçlarını karşılayabilecek."

İHH İnsani Yardım Derneği Trabzon Şube Başkanı Zühtü Kalma da bu gibi projelerin Afrikalı Müslümanlar için büyük önem taşıdığına işaret etti.

Zühtü, kuraklık ve su sıkıntısı yaşanan coğrafyalarda su kuyuları açarak içme ve kullanma suyu temini çalışmalarına hız vermeye başladıklarını, sorunun çözümüne katkı sağlamak için de kampanya düzenlediklerini ifade etti.