Beyoğlu Kaymakamlığının madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında düzenlediği “Beyoğlu’nda Ailem ile El Ele Bağımsız Geleceğe” projesinin sonuçları yarın kamuoyuyla paylaşılacak.
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2015 BGM Mali destek Programı kapsamında, Beyoğlu Kaymakamlığı ve Beyoğlu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü “Beyoğlu’nda Ailem İle El Ele Bağımsız Geleceğe” Projesi, 1 yıllık bir çalışmanın sonucunda başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı. Projenin sonuçları ise yarın Lazzoni Hotel’de gerçekleştirilecek kapanış toplantısıyla duyurulacak. Saat 14.30’da başlayacak programa Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı’nın ev sahipliğinde; kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcileri, proje ortak ve iştirakçileri katılacak.

PROJE KAPSAMINA NELER YAPILDI ?
Proje kapsamında bağımlılık riski taşıyan 120 ailenin ve çocuklarının psiko-sosyal desteklerini sağlamak üzere “Beyoğlu Aile Danışma Eğitim Merkezi (BEYADEM)” oluşturuldu. BEYADEM’de hedef kitle olan ailelerdeki çocuk ve gençlerin, maruz kalabilecekleri riskleri fark etmeleri ve gerekli eğitim ve yönlendirmelerle riskleri önlemeye yönelik davranış kazandırmaları için ailelere deste verildi. Aynı zamanda hedef kitle çocuklarının; riskli davranışı tanıma, "Hayır" deme, dürtü kontrolü sağlama, duygu kontrolü, iletişim becerileri ve kendini tanıma becerilerini kazanması için de uzmanlar tarafından eğitimler verildi.
Çocuk ve gençlere; iletişim ve çatışma, kendini ifade etme, hayır diyebilme, karar verebilme becerisi, sorunlarla başa çıkma, duygularını ifade etme, stres, öfke, kaygıyla baş etme yaşam becerileri de kazandırıldı.
BEYADEM’den destek alan ailelerin çocuklarının temel yaşam becerilerini arttırmak amacıyla risk grubundaki çocuk ve gençler uzmanlar tarafından spor, sanat ve sosyokültürel etkinliklere yönlendirildi.
(İHA)