ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelana ilişkin, "Devletin çok ciddi denetimler yapması gerektiği bir kez daha görüldü." değerlendirmesinde bulundu.

Demirci, yaptığı yazılı açıklamada, özel şirket tarafından işletilen Madenköy Maden Sahası'ndaki facia nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını bildirdi.

Madenlerde özelleştirme ve taşeronlaştırmanın hızlandığı 2004'ten bugüne dek sendika olarak uyarıda bulunduklarını ifade eden Demirci, şunları kaydetti:

"Sendikasız, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin yeterince alınmadığı çalışma şartlarında, daha çok kar için daha çok üretim zorlaması nedeniyle tüm uyarılara rağmen göz göre göre gelen bu facialar, madenciliğin devlet ciddiyetiyle yapılması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Kazalar, öngörülebilen yüksek iş sağlığı ve güvenliği risklerine rağmen riskli alanlarda çalışmanın sürdürülmesinin bir sonucudur.

Devletin çok ciddi denetimler yapması gerektiği bir kez daha görülmüştür. Sorumluların bir an önce tespit edilmesi, bundan sonraki olası faciaları da önleyecektir. Biz hayatını kaybeden 4 madenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ulaşılamayan arkadaşlarımıza da sağ salim ulaşılmasını temenni ediyoruz."