BAYBURT (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, 29 Ağustos'ta 10 evin kullanılamaz hale geldiği yangının yaşandığı Bayburt merkeze bağlı Gençosman köyünü ziyaret etti.

Muhtar Kemalettin Demir ve köy sakinleri tarafından karşılanan Ağbal, yangının yaşandığı alana kurulan konteyner evlerde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi adı.

Ağbal, yangında evlerini kaybeden ailelere geçmiş olsun dileklerini ileterek, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu söyledi.

Yangının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Ağbal, "Sevindiğimiz tek taraf herhangi bir can kaybının meydana gelmemesidir. Bu bizim için bir teselli, cana gelmesin de mala gelsin." dedi.

Ağbal, devletin bütün kurumlarının ilk andan itibaren yangının söndürülmesi noktasında üstün gayret gösterdiğini ifade ederek, bu süreçte özveriyle çalışan kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile araç desteğinde bulunan iş adamlarına teşekkür etti.

Allah'tan böyle bir afeti bir daha göstermesini niyaz eden Ağbal, "Bu andan itibaren üzerimize düşen ne varsa, vazife olarak onu yapacağız. Geçici barınma amacıyla konteynerlerimiz geldi. Kısa süre içinde bu konteynerlerde, evleri yanan kardeşlerimize barınma imkanı sağlayacağız." diye konuştu.

Ağbal, bir an önce kalıcı konutların yapılmasını amaçladıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Devletimiz, bir an önce kalıcı evlerin yapılması noktasında ne gerekiyorsa yapacak, sakın endişe etmeyin. AFAD nezdinde ilgili Başbakan Yardımcımızla da görüşmek suretiyle burada kalıcı konut yapılması konusunda azami derecede çaba sarf edeceğiz. Bir an önce projeleri yapalım, valilik olarak bu konuda ne gerekiyorsa yerine getirelim. İnşallah en yakın zamada burada ev inşaatları başlar ve bir gün de biten evleri teslim ederiz."

- "Rabbim bir daha böyle afetler göstermesin"

Vatandaşların Kurban Bayramı'nı da kutlayan Ağbal, şunları kaydetti:

"Burada kardeşlerimiz bayrama buruk giriyorlar ama ben biliyorum ki bütün vatandaşlarımız yangında evini kaybeden akrabalarının, komşularının yanındalar. Evlerini açtılar, ekmeklerine ortak ettiler. Biz büyük bir milletiz, ne zaman bir dara düşen olsa ilk önce kapımızı biz açarız. Onun için Gençosman köyümüzün bu konuda o geceden itibaren gösterdiği metaneti, sabrı takdirle karşılıyorum. Rabbim bir daha böyle afetleri hiçbir yerde göstermesin. Hepsi telafi edilecek inşallah ve daha güzel evler yapmak suretiyle Gençosman köyümüzü daha da güzelleştireceğiz."

Ağbal, vatandaşlara yeni inşa edilecek evleri bitişik yapmamaları tavsiyesinde de bulundu.

Vali İsmail Ustaoğlu ise yanan 10 evde barınan 11 aileye AFAD tarafından 6'şar bin lira, Bayburt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca da 2'şer bin lira katkı sağlandığı bildirdi.

Ailelere kıyafet yardımı ulaştıran Bakan Ağbal ve protokol üyeleri, çocuklara da oyuncak dağıttı.