SAMSUN (AA) - Vezirköprü Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Önder Erdem, ilçedeki bazı okulların yönetimlerinin giyilecek üniforma konusunda kendilerine bilgi vermediğini öne sürdü.

Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede okul kıyafetleri ile ilgili önceki yıllarda yaşanan sıkıntıların bu sene de devam ettiğini söyledi.

Üniforma değişikliği yapan bazı okul yönetimlerinin bunu zamanında bildirirken, bazılarının ya geç bildirdiğini de ya da hiç bilgi vermediğini anlatan Erdem, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığının kılık kıyafet hakkında yayınladığı genelgeye göre, okul aile birliği ve okul idaresi Mart ayında seçilen kıyafetle ilgili kararı aldıktan sonra en geç Mayıs ayı sonunda ilana çıkması gerekiyor. 2016 yılında kıyafet değişikliği kararlarını odamıza bildiren okullarla ilgili bilgiler üyelerimize zamanında duyurularak okul dönemine kadar gerekli hazırlıkların yapılması sağlandı. Ayrıca birden fazla esnafın okul forması satması sayesinde tekelleşmenin önüne geçilerek velilerimizin istediği esnaftan satın alması sağlandı."

Erdem, gelecek eğitim öğretim yılı için de uyarıda bulunarak, okul yönetiminin kılık kıyafetle ilgili alacağı kararı 2017 yılı Mayıs ayına kadar kendilerine bildirilmesi gerektiğini ifade etti.