Mardin’in Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Nurettin Tekin’in cenazesi Niğde’nin Çiftlik ilçesinde toprağa verildi.
Şehit Polis Memuru Nurettin Tekin’in naaşı Nevşehir havaalanından karayolu ile Niğde’nin Çiftlik ilçesine getirildi. İlk önce baba ocağına götürülen şehidin naaşı daha sonra Çiftlik İlçe meydanına geldi.
Şehidin kardeşleri Merve ile Ramazan ağabeylerinin cenaze törenine polis şapkası giyerek katıldı. Anne Zöhra ise oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Mehmet Tekin ise oğlunun tabutu yanında, "Gülerek gittin, gülerek geldin oğlum, Allah razı olsun senden" dedi.
Niğde İl Müftüsü Aladdin Gürpınar’ın kıldırdığı cenaze namazından sonra şehit polis İlçe mezarlığına defnedildi.
Törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Garnizon Komutanı Yarbay İdris Tataroğlu, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Parti başkanları İlçe kaymakamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(İHA)