Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, İsrail’de askerlik yapan çifte vatandaşların, Türk vatandaşlığından çıkarılmasını istedi.
TBMM Dikmen girişinde toplanan Ankara İnanç Platformu üyesi bir grup, ‘Bebek katili terörist İsrail’, ‘Kürecik kapatılsın’ ve ‘Gazze’de kardeşlerimiz ölüyor, belki de öldüren Türkiyeli’, ’Türkiye-İsrail çifte vatandaşlık ve İsrail’deki askerlik yapanlar ‘savaş suçu’ ile yargılansın’ yazılı dövizler taşıdılar.
İHH Ankara Şubesi Başkanı Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’de bin 400’e yakın kişiyi öldürdüğünü belirterek, 8 bin kişinin de yaralandığını söyledi. Özkan, “Ölü ve yaralıların hemen hemen tamamı Gazze’de yaşayan kadın, çocuk ve sivil halktan oluşuyor” ifadelerini kullandı.
Milletvekillerine çağrıda bulunan Özkan, “İsrail’le devlet nezdinde yapılmış olan sivil ve askeri anlaşmalar iptal edilmeli. Çifte vatandaşların İsrail’de yaptığı askerlik görevi karşılığında Türkiye’de askerlikten muaf tutulma uygulaması derhal kaldırılmalıdır. Terörist İsrail’i tanıyan ilk Müslüman ülke özelliği Türkiye üzerinde utanç vesilesidir. Türkiye acilen İsrail’i devlet olarak tanımaktan vazgeçmelidir” şeklinde konuştu. Özkan, ayrıca Kürecik’in bilgi paylaşımına kapatılmasını isteyerek, çifte vatandaşlardan İsrail’de askerlik yapanların vatandaşlıkları çıkarılmasını ve ’Savaş suçu’ kapsamında yargılanması gerektiğini söyledi.
Eylemciler ‘Katil İsrail Türkiye’den defol’ şeklinde slogan attılar.
(İHA)