SAMSUN (AA) - Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde her sene düzenlenen, bu yıl ise Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Memorial Hans Gutmann 2016 Hava Rallisi'ne katılan uçaklar Samsun'a ulaştı.

Ralliye katılan ekipler, Macaristan'ın Jakabszallas Havaalanı'nda buluştuktan sonra birlikte havalanarak ulaştığı Bursa Yenişehir Havaalanı'nın ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi UZAYTEM Havaalanı'na geldi.

Ralliye katılan pilot Ferhat Tigrel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Memorial Hans Gutmann Rallisi'nin her yıl Avrupa’nın değişik bölgelerinde düzenlendiğini bu yıl ise ev sahipliğini Türkiye'nin yaptığını hatırlattı.

Gerçekleştirilen rallinin Türkiye'nin tanıtımı için önem taşıdığını belirten Tigrel, ''Hava rallisi kapsamında Samsun'a geldik. Burada uçaklarımıza yakıt aldıktan sonra Ordu Giresun Havaalanı'na geçeceğiz. Oradan da Gürcistan'a gideceğiz. Hava rallisi ülkemizin turizmine de önemdi katkı sağlayacaktır. '' dedi.

UZAYTEM yetkilisi Ulukan Abacı ise ralli kapsamında gelen uçakların yakıt ihtiyacını karşıladıklarını, pilotlara ise her türlü tanıtım ve bilgilendirme desteği sağladıklarını açıkladı.

Ralliye çeşitli ülkelerden 15 uçağın katıldığı, Gürcistan'dan sonra Antalya Havalimanı'ndan dönüşe geçecekleri belirtildi.