GÜMÜŞHANE (AA) - Diyanet-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, "Almanya, Hollanda benim bakanlarımı, devletimin temsilcilerini ülkelerine sokmamak için her türlü melaneti yapıyorsa gelin, hep beraber yüzde 60'larla değil, yüzde 80'lerle 'Evet' diyelim." değerlendirmesinde bulundu.

Memur-Sen Gümüşhane Şubesi'nce, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet Konferansı"nda konuşan Bayraktutar, "demokrasi ve özgürlük" diyenlerin bir zamanlar ülkede milletin birinci seçtiği partilere ve seçtiği cumhurbaşkanlarına iktidarı vermekten imtina ettiklerini savundu.

Meclisin aldığı kararların kurumlar vasıtasıyla engellenmemesi için "Evet" diyeceklerini ifade eden Bayraktutar, milletin geleceğine ve kaderine imza atacak gençliğin yetiştirildiği üniversitelerin terör yuvası haline getirilmemesi için 16 Nisan'da "Evet" demenin bir görev olduğunu vurguladı.

Bayraktutar, "Hayır"cıların milletin seçtiği iktidarlara engel olduğunu öne sürerek, "Milletin verdiği yetkileri bile yaptığınız anayasalarla engellediniz. Siz bu milletin ezanlarını bile yasakladınız. Siz yazdığınız anayasaya bile inanmadınız. Onun için bu millet size bir daha müsaade etmeyecek." diye konuştu.

Hollanda ve bir avuç ülkenin Türkiye'deki hükümet sistemi değişikliği ile bu kadar ilgilenmesinin dikkati çekici olduğunu kaydeden Bayraktutar, şunları dile getirdi:

"Benim dışişleri bakanımın uçuşunu engelliyor çünkü yeniden dünya düzenini kuracak, Osmanlı'nın getirdiği adaletin, insan haklarının ortaya çıkarılmasını savunacak yegane ümmet İslam ümmeti, gerçekleştirecek ülke de Türkiye olduğu için, bunu çok iyi bildikleri için Türkiye'ye yönelik oyunlar oynuyorlar. Almanya, Hollanda benim bakanlarımı, devletimin temsilcilerini ülkelerine sokmamak için her türlü melaneti yapıyorsa gelin, hep beraber yüzde 60'larla değil, yüzde 80'lerle 'Evet' diyelim.

Bu ülkede beraber yaşayacağız. O halde bizim buna fırsat vermememiz gerekir."

- "Yargının bağımsızlığını aynı zamanda da tarafsızlığını istiyoruz"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi de ülke adına güçlü inisiyatif almak için alanlarda olduklarını söyledi.

Tarih içinde bir dönüm noktası söz konusu ise inisiyatif alanların süreci yönetebileceklerine dikkati çeken Selvi, inisiyatif almayan ve ilgisiz davrananların tarihin karanlıklarına gömüleceğini savundu.

Selvi, vesayet dönemlerinde oluşturulmuş anayasaların ülkeye dar geldiğini kaydederek, mevcut anayasanın ihtiyaçları karşılama noktasında yetersiz olduğunu dile getirdi.

Memleketin güçlü, iradesini kullanan ve hesabını millete veren iktidarlar istediğine değinen Selvi, "İşte bunu gerçekleştirmek için yeni bir süreci yaşıyoruz. Yargının bağımsızlığını aynı zamanda da tarafsızlığını istiyoruz. Yargı sisteminin de hükümetler üzerinde hakimiyet kurarak farklı yönetimlere dönüşmesini istemiyoruz. Biz bu süreci hoyratça heba ederek sıkıntılarımızı aşamayız." şeklinde konuştu.