Mersin'de Toroslar'a bağlı Resul Köyü'nde 8 sokak köpeğinin önce zehirlenip ardından vahşice benzin dökülerek yakıldı. Olay, bölgedeki sokak köpeklerinin gönüllü olarak yemek ihtiyaçlarını karşılayan bir doktorun fark etmesi ile ortaya çıktı. Katliamda 2 yavrusu olan bir anne köpeğin de yakıldığı belirlendi. Savcılık soruşturma başlattı. Vahşeti yapanlar aranıyor. Ancak Mersin hayvan Dostları Derneği yöneticileri katliamın devam ettiğini öne sürdü.

Merkez Toroslar İlçesi'ne bağlı Resul Köyü'nde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çok sayıda sokak köpeği önce zehirlenip, ardından benzin dökülerek yakıldı. Olay, bölgedeki köpeklere gönüllü olarak kendi imkanları ile günlük yemek götüren doktor Naciye Doğan tarafından farkedildi. Yanan köpeklerin fotoğrafları sosyal medyada paylaşılınca katliama tepki arttı. Kaymakamlık el koyduğu olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

"YAVRULARIN ÖNNÜDE YAKILMIŞ"

Olay yerine belediye ekipleri çağrılırken delil amaçlı köpeklerin yanmış bedenlerinin fotoğrafları çekildi. Belediye ekipleri başka köpeklerin de öldürülmüş olma olasılığı üzerinde durarak bölgede arama çalışmaları başlattı. Köpek katliamında 2 yavrusu olan bir anne köpeğin de yakıldığı ortaya çıktı. Annesiz kalan iki yavru köpek barınağa gönderildi.

Yaşanan katliamla ilgili bilgi veren Mersin hayvan Dostları Derneği Başkanı Nilgün Derviş, Mersin'de kendi imkanları ile hayvanlara yardımcı olan yemek veren gönüllülerimiz var. Doktor Naciye Doğan da bu bölgedeki köpeklere günlük olarak yemeklerini götürür. Katliamı kendisi fark edince hemen bizi aradı. Biz de kamyakamlık, belediye ve ilgili tüm kurumları aradık. Soruşturma açıldı, ancak katliam hala devam ediyor. Bunun önüne geçilmesi gerekir. Bir insan nasıl böyle bir vahşeti yapabilir" dedi.

Derviş, belediye ekiplerinin bölgede yaptıkları araştırmada aynı bölgede 7 köpeğin daha zehirlenip köy mezarlığına yakın arazilere atıldığının tespit etildiğini ifade ederek, "Bir gün sonra ise vahşetin yaşandığı yerde yapılan araştırmalarda üç küçük baş hayvan dahil olmak üzere 10 civarında hayvanın da katledilerek çuvallar içinde çeşitli yerlere bırakıldığı tespit edildi. Olayla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Kaymakamlık da olayın takipçisi. Zanlılar en kısa sürede bulunarak cezalandırılsın istiyoruz" diye konuştu.