AMASYA (AA) - Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, çiftçilere destek olmak için meyve fidanları yetiştirilmesi amacıyla "Meyve Fidanlığı Projesi" başlattı.

Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaymakamlık koordinesinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Ziraat Odası Başkanlığının katılımıyla 1 milyon meyve fidanın bulunacağı, 26 bin metrekareden oluşan meyve fidanlığı tesisi oluşturma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Tesisin bölge çiftçisini kalkındıracağını belirten Balcı, "Ceviz, badem, kızılcık, kuşburnu, vişne, kiraz, çilek ve misket elması gibi meyvelerin fidanlarını kendimiz üreteceğiz. Çünkü Merzifon, marmelat sektöründe önemli bir noktada. Burada tesisi olan üreticilerimiz ürünlerin hammaddesinin temini için Gürcistan'a gidiyor. Biz de bu konuda harekete geçerek üreticimize destek oluyoruz." dedi.

Proje ile Merzifonlu çiftçi ve üreticinin toprağını, suyunu, havasını koruyacağını anlatan Balcı, "Merzifon için dev bir proje. Ekiplerimizi kurduk, hep birlikte çalışıyoruz. İlkbaharda her yer dikilen fidanlarla dolacak." diye konuştu.