AMASYA (AA) - Merzifon ilçesinde, içinde internet hizmeti, dijital kitap içerikleri bulunan zenginleştirilmiş kütüphane "z kütüphane" açıldı.

Halk Eğitim Merkezinde, okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar birçok şeyden öğrencilerin faydalanması için hazırlanan kütüphanenin açılışını, Amasya Valisi Salih Işık yaptı.

Vali Işık burada yaptığı konuşmada, Merzifon ilçesinin eğitim adına çok güzel adımlar attığını söyledi.

Açılışı yapılan kütüphanenin yaklaşık 1 milyon liraya mal olduğunu belirten Işık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada ki temel amacımız çocuklarımızın kısa sürede kitap okuma alışkanlığının kazanılmasını sağlamaktadır. Bizler bu günlerden yüzyıl sonrasını düşündüğümüz için insan yetiştiriyoruz bununda geçiş kapısı kitaplar ve bu kitapların okunmasıdır. Eğitimde işin temeli okumaktan geçer. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak genç bir nüfusa sahibiz. 24 milyon eğitim alan bir nüfusumuz var. Fakat eğitim karnemizin iyi olmadığını, milli eğitim müdürümüz rakamlarla verdi. Amacımız çocuklarımızı eğitimle kitapla buluşturmak ve geleceğe en güzel şekilde hazırlamak. Bu projelerin Merzifon adına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."