AMASYA (AA) - Merzifon Engeliler Derneği ve Merzifon Kaymakamlığının desteğiyle 16 engelli vatandaşa 25 bin lira değerinde akülü araç ve medikal malzeme dağıtıldı.

Merzifon Engeliler Derneğinde düzenlenen dağıtım törenine, Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Atak, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Balcı, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemde güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini söyledi.

Her bireyin potansiyel engelli olduğunu hatırlatan Balcı, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Her vatandaşımız aslında bir engelli adayıdır. Bizlerin engelli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. Bütün sıkıntılarında onların yanında olduğumuz için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu konuda Merzifon Türkiye'ye örnek olacak konumda. Engelli olup da 'benim aracım yok' diyecek kimse düşünmüyorum. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırdığımız için çok mutlu oluyoruz. Merzifonluların bu çabası kaymakam olarak bana gurur veriyor."