SAMSUN (AA) - Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şube Başkanı Şenol Altun, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarına tepki gösterdi.

Altun, yaptığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın Müslümlar için önemine dikkat çekti.

Geçtiğimiz cuma günü Mescid-i Aksa'da üç Müslüman'ı şehid eden İsrail'in, Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yaptığını belirten Altun, şunları kaydetti:

"İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın her kapısında sözde İsrail polisi denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescidin kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanlar'ın Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır."

Yaşanan gelişmelere karşı İslam ülkelerinin yöneticilerinin tepki gösterememesini eleştiren Altun, "İslam-Müslüman kimlikleriyle kendini tanıtan sivil toplum ve medya kuruluşlarının İsrail'in küstahlıkları konusunda sessiz kalışı ibretliktir. İsrail'in varlığına alışmak, İsrail ile normalleşmeyi kabul etmek, İsrail'in zulmünü görmezden gelmek her Müslüman için bir utanç vesilesidir." ifadelerini kullandı.

Filistin'de olup biteni yakından takip ettiklerini kaydeden Altun, İsrail'in yaptıkları karşısında duyarsız kalmadıklarını belirtti.

Altun, "Kardeşliğimizin gereği olarak da tüm Müslümanları bu konuyla ilgili onurlu tutum ve davranış sergilemeye davet etmekten de geri kalmayacağız." açıklamasını yaptı.