ANKARA (AA) - Doğu Karadeniz'de bu geceden itibaren fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sayfasında yer alan meteorolojik uyarılara göre, Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgarın, kuvvetlenerek gece yarısından itibaren Doğu Karadeniz'in doğusunun kıyılarında batı ve güneybatı, açıklarında kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın pazar günü akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı. 

Ayrıca, yapılan son değerlendirmelere göre, bugün akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

Cumartesi gece saatlerinden sonra soğumayla bölgenin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Cumartesi ve pazar günü kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da kuzey ve batı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Pazartesi gününe kadar aralıklarla devam etmesi beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.