AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen ve ilçede patates ve soğan tarlalarında çalışan mevsimlik tarım işçisi ailelere çamaşır makinesi hediye etti.

İlçede çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret eden Özyol, yaşam şartlarını kolaylaştırmak amacıyla ailelere 3 çamaşır makinesi verdi.

Özyol, mevsimlik tarım işçilerinin çadırdaki yaşamlarının çok zor olduğunu vurguladı.

Kadınların işlerinin zorluğuna dikkati çeken Özyol, "Gündüz tarlada çalışan kadınlarımız, yaşam yerlerine gelince de yemek, çamaşır, bulaşık, çocuk bakımı gibi işlerle uğraşıyor. Tarım işçisi kadınlarımıza kadın dayanışması yaparak işlerini biraz olsun hafifletmek için 3 çamaşır makinesi hediye ettik." dedi.

Çamaşır makineleri sayesinde en azından kadınların artık çamaşırları ellerinde yıkamak zorunda kalmayacağına dikkati çeken Özyol, "Yaşamı zor koşullarda sürdürüyorlar. Gümüşhacıköy Belediyesi olarak biz de su ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Giyim marketimizden giyecek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Sanırım 10-15 gün daha buradalar. Bu süre zarfında her türlü yardımı yapmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

- "Dinlenmeye daha fazla vakit ayırabileceğiz"

Mevsimlik tarım işçilerinden Emira Çınar ise Şanlıurfa'da yaşadıkları ekonomik sıkıntılar yüzünden çalışmak için Amasya'ya geldiklerini anlattı.

Geç saatlere kadar tarlada çalıştıklarını, akşamları çadırlara gelince de yemek, bulaşık, çamaşır gibi işlerini yaptıklarını dile getiren Çınar, "Belediye Başkanı bize çamaşır makinesi hediye etti. Böylece elimizde çamaşır yıkamaktan kurtulduk." diye konuştu.

İşçilerden Sevim Türk de çamaşır makinesi sayesinde işlerini daha çabuk bitirip dinlenmeye daha fazla vakit ayırabileceklerine işaret ederek, "Çadırlardan 05.00'te ayrılıp çalışmaya gidiyoruz. Bazen 22.00'lere kadar çalışıyoruz. Çadıra dönünce de ev işleri yapıyoruz. Bu bizim için çok zor oluyordu. Allah, Belediye Başkanı'ndan razı olsun, bizlere çamaşır makinesi verdi. Çamaşırları yıkamaktan kurtulduk, bunun için çok mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.