TRABZON (AA) - Meydan Parkı ikinci etapta, yeni yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme çalışmalarına yeniden başlandığı kaydedildi.

Yüklenici firmanın işi tamamlayamaması nedeniyle çalışmalara bir süreliğine ara verildiğinin ifade edildiği açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yeni ihalenin ardından ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"Belediyemizin tarihi binası ve diğer tescilli binalarımızın olduğu Atatürk Alanı Meydan Parkımızdaki ikinci etaptaki düzenlemelerde yüklenici firmanın işi yürütememesi nedeniyle bir kesinti meydana gelmişti. Bu kesintiyi de telafi edecek şekilde yeniden ihalesi yapılarak, yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleştirilmiştir. Bu tarihi alanı, bu tarihi şehre yeniden kazandırmak amacıyla yapılan yer teslimi sonrası çalışmalar hemen Temmuz ayı sonrası başlatılmış olacaktır. En kısa zamanda Meydan Parkı ikinci etabı tarihi şehrimize geçmişten kalan mirasımıza, bütün hassasiyetlerle uyularak Trabzon'umuza ve ülkemize kazandırılmış olacaktır."