Atlasglobal gibi hava yolu firmalarında Erken alınan biletin fiyatı da aynı oranlar genelde düşük olabiliyor. Bazı dönemler ve özel günler için alacağınız biletlerde ise erken olma derecesini biraz daha arttırmak gerekebiliyor.

Aslında abartıyor gibi görünse bile durum bundan ibaret. Erken alınan biletler artık daha büyük bir çoğunluk için geçerli ve bu kitle daha da büyüdüğü söylenebilir. Biletinizi alacağınız zaman sizinle aynı anda birçok yolcu o bilete talip olabilir. İstanbul, İzmir, Antalya gibi şehirlerde daha çok sefer ve farklı sayıda firmalar uçuşlar düzenlese de yinede fiyat bakımından rekabet çok yüksek olabiliyor. Hal böyleyken kampanyalı bilet almanın önemi de artıyor.

Uçaklar için kampanyalar genelde dönemsel olabiliyor. Yaz biletleri için kış ve ilkbaharda, kış biletleri içinde yaz ve sonbaharda kampanyalar oluyor. Eğer kampanyalı Anadolujet bilet alacaksanız bunun erken olması gerekiyor. Erken tarihte alınan bir bilet çok ucuza gelebilir. Olmayacak derecede ucuz fiyatlara bilet bulabilirsiniz. Önümüz yaz ayları olduğu için bu aylarda kampanyalar başlayabilir. Bir alana bir bilet bedava ya da yurtdışı uçuşlarında şu tarihler arasında %30 indirim gibi kampanyalar görebilirsiniz.

Kampanyalar birçok farklı yoldan olabilir. Bedava biletler, biletlerin yanında ekstra hediyeler, indirimli biletler, ilerisi için puanlar olabilir. Kampanyalar firmaların daha çok müşteri kazanmak için oluşturmuş olduğu uygulamalardır. Eğer kampanyalardan yararlanmak istiyorsanız iyi bir takipçi olmalısınız.

İnternet kullanabilen biriyseniz kampanyaları yakalamak kolay olacaktır. İyi bir araştırma ile bilet bulmanız mümkün. Birkaç küçük tüyo verebiliriz.

  • Tek tek uğraşmak yerine haber siteleri ve paket siteleri kontrol edin. Eğer firma bir kampanya yapmışsa bunu duyurmak isteyecektir. Gizli bir kampanyanın faydalı olmayacağını biliyoruz. Bu sebeple haber siteleri kampanyaların duyurulması için oldukça elverişli görünüyor. Ayrıca paket sitelerde kampanyaları fark edebilmek için uygundur. Forumlar, uçak bileti satışı yapan acente sitelerinin bu şekilde uygulamaları bulunmaktadır.

  • E-bültenlere kayıt yaptırabilirsiniz. Firmaların e-bülten sistemleri oluyor. Mail adresinizi buraya kaydederseniz size kampanyalar ile ilgili bilgiler gelecektir.

  • Eğer sık seyahat eden biriyseniz üye kayıtlarınız olsun. Firmalar üye olduktan sonra sms yoluyla da bilgilendirme gelebilmektedir. Böylece diğer yolcular kampanyaya denk gelene kadar siz ilk haberdar olanlardan olup kampanyalardan faydalanabilirsiniz.

Eğer internet kullanamıyorsanız ise çağrı merkezleri ya da acenteler ile iletişime geçebilirsiniz. Onlar sizlere yardımcı olacaktır. Özellikle Onur Air gibi firmalara ait çağrı merkezlerini ararsanız, bir kampanya varsa onun hakkında bilgi alabilirsiniz. Aynı şekilde uçak bileti satışı yapan acentelerde size rehber olacaktır bu konuyla ilgili. Zaten birçok acentede reklam afişleri kullanarak size yol göstermektedir.

Ekonomik bir uçuş için iyi bir araştırma yeterli olacaktır.