ZONGULDAK (AA) - Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında yürütülen, 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmelerinde grev kararı alınmasıyla başlayan süreçte, herkesimin desteğini gördüklerini belirterek, sürecin işçi lehine sonuçlanacağına inandığını söyledi.

MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi'ni ziyaret ederek, grev kararı alan Erdemir işçilerine destek verdi.

Ercan, MHP heyetinin ziyaretinde yaptığı konuşmada, toplu sözleşme görüşmelerini her zaman masada bitirme arzusunda olduklarını belirtti.

Erdemir'de 26. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde ise grev sürecine girdiklerini ifade eden Ercan, şunları söyledi:

"Sadece Erdemir işçilerinden değil tüm esnafımızdan, sivil toplum kuruluşlarından, siyasilerden de ciddi destek görüyoruz. Bu mücadelemizde bizlere destek veren toplumun her kesimine teşekkür ediyorum. Süreç inşallah iyi olacak, işçimiz lehine sonuçlanacak. İşveren ile daha önce yaptığımız toplu sözleşme anlaşması 3 yıllıktı, bu kez 2 yıllık bir sözleşme taslağı hazırladık ancak işveren 3 yıl olmasını istiyor."

Şeker de alınan grev kararının ardından gerek sendika, gerekse sendika üyesi Erdemir işçilerinin mücadelesinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.