SAMSUN (AA) - Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mide operasyonu geçiren Gülcan Erim'in, ameliyat sonrası gelişen enfeksiyon nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ameliyatı gerçekleştiren genel cerrahi uzmanı Dr. Volkan Kınaş, bazı internet sitelerinde yer alan "Mide küçültme ameliyatı sonrası yaşamını yitirdi" haberiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülcan Erim'in mide yakınması ve ülser nedeniyle kendilerine başvurduğunu söyledi.

Mide yakınmaları nedeniyle Erim'in düzenli olarak tedavi edildiğini ancak bu organın çıkışındaki darlık için ameliyat kararı aldıklarını anlatan Kıraş, "Ameliyat başarılı geçti. Ameliyattan 3 gün sonra midede kaçak oldu. Kaçak olan bölüme stent takarak müdahale ettik. Ardından hastamız kan zehirlenmesi geçirdi ve akciğerinde enfeksiyon gelişti. Tedavi altına alındı ve 17 gün yoğun bakım ünitesinde kaldı. Enfeksiyonun ilerlemesi sonucu da hastamızı kaybettik. Gülcan hanım benim bir hastam değil en yakın arkadaşımdı ve sürekli görüşürdük." ifadelerini kullandı.

Kıraş, Erim'e obezite değil, mide darlığı ameliyatı yapıldığına işaret ederek, hayatını kaybetmesine de enfeksiyon gelişmesinin neden olduğunu kaydetti.