KASTAMONU (AA) - Kastamonu Milli İrade Platformu, AK Parti Kastamonu İl Başkanlığını ziyaret etti.

Kastamonu'daki 46 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Milli İrade Platformu AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay, 15 Temmuz’da yaşanılanları hatırladığında, platformun oluşumunun ve yapılanların insanı duygulandırdığını ifade etti.

Darbe girişiminde bulunanların güç odaklarının maşalığını yaptıklarını belirten Uluay, "Biz de onlara gösterdik ki, konu vatan, milletse gerisi teferruat deyip sokaklara çıkabiliyoruz. Tankların altına yatıp canımızı hiçe sayabiliyoruz. 15 Temmuz bir Çanakkale Savaşı kadar önemliydi." dedi.

Platform sözcüsü Zeki Karaman ise darbe girişimini kınayarak, Türk milletinin büyük bir kahramanlığa imza attığını belirtti.

Türk Milletinin başarısının diğer milletlere de örnek teşkil ettiğini dile getiren Kahraman, "Bir daha darbe girişimine kalkışacak olanlar on sefer daha düşünecek. Kastamonu'daki siyasi parti il başkanlıklarını ziyaret ederek, kendilerine darbe girişimi sırasındaki duruşları için teşekkür ediyoruz." dedi.