Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından dedesi adına yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Camii’yi düzenlenen törenle ibadete açtı. Torun Argon, “Dedemin ismi camide yaşatıldığı için çok mutlu ve heyecanlıyım. Bundan büyük onur duydum” dedi.
İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan Gaziosmanpaşa’daki Mehmet Akif Ersoy Camii, Akif’in en küçük kızı Suad Ersoy’un kızı olan Selma Argon’un katıldığı törenle öğle namazının ardından ibadete açıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Mevlana Mahallesi’nde açılan camide aynı anda bin 500 kişi namaz kılabilecek.

“ONUN GİBİLERE İHTİYACIMIZ VAR”
Dedesinin ismi camiye verildiği için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu bundan da büyük onur duyduğunu söyleyen Akif’in torunu Selma Argon, "Ona ve onun dönemindeki gibi yaşayan insanlara hala çok ihtiyacımız var. Onların yüksek maneviyatlarına, temiz kalplerine ihtiyacımız var. Camilerimiz o kadar önemli ki. Dedem de çok önemli camilerde vaazlar vererek insanları milli mücadeleye katılmaları için görevlendirilmiş ve bunu severek, gönüllü olarak yapmıştır. Camiler, insanların birbirini görüp dualar ettiği, Rabbine yalvardığı yerler olarak bizim kalplerimizde çok önemli yere sahip. Daha da çoğalmasını isterim. Günümüzde insanlar günümüzde birbirinden çok koptu. Ama camiler sayesinde bir araya geldikleri için çok önemli” ifadelerini kullandı.

“CAMİLERDE SOSYAL İHTİYAÇLAR DA KARŞILANMALI”
Camilerin İslam alemi için çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, insanların huzur bulduğu bir mekanda bulunduklarını belirterek, “Camiler sadece ibadet yapılan, Kur-an’ı Kerim okunan yer olarak algılamamak lazım, hayatımızın sigortası olarak görüldüğü bir yer olarak görmeli” dedi.
Mehmet Akif Ersoy Camisi hakkında bilgiler veren Başkan Usta, “Caminin 2 tane bodrum katı var. 2 bin 650 metrekare den oluşmakta ve bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği son derece estetik bir mimaride yapılmış. 3 buçuk milyon TL’ye mal oldu” diye konuştu. Usta, camilerde sosyal ihtiyaçları karşılayacak şekilde faliyetlerinin de yolunun açılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Mehmet Akif Ersoy Camii ibadete açıldı. Açılış sonrası caminin içini Başkan Tahsin Usta ile birlikte gezen Selma Argon camiyi çok beğendiğini söyledi. Açılışın ardından vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi.
(İHA)