Mavi Işık hastası minik Poyraz, karaciğer naklinin ardından geçen 6 ayın sonunda sağlığına kavuşarak yürümeye başladı.
Antalya’da 3 günlükken yakalandığı ’Mavi Işık Hastalığı’ olarak bilinen ’Crigler-Najjar’ hastalığına karşı yaşam mücadelesi veren Poyraz bebek, babası 40 yaşındaki Servet Ergün’den alınan karaciğer parçasının 6 ay önce nakledilmesi ardından sağlığına kavuştu. Zorluklarla geçen 11 aylık sürecin ardından nakille birlikte mutlu günlerin başladığını belirten Servet-Zeliha Ergün çifti, kendilerine destek olan herkese minnet borcu olduğunu söyledi.

SANAYİ TİPİ MAVİ IŞIKTAN TEKNOLOJİYE GEÇİŞ
Hastanelerde Poyraz bebek için yer bulamayan baba Servet Ergün, özel bir hastanede bir gecelik fototerapi cihazında kalan bebeği için 380 TL ödeyince fototerapi cihazının fotoğraflarını ve özelliklerini araştırarak sanayide 550 TL’ye fototerapi cihazı yaptırmıştı. Babasının 550 TL’ye sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla yaşama tutunan ve çıkan haberler üzerine Antalya Kamu Hastaneler Birliği tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alınan "mavi ışık" hastası Poyraz Ergün, 9 günlük tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Minik Poyraz, karaciğer nakline kadar da kendilerine hediye edilen cihaz yardımıyla mavi ışık tedavisi uygulanarak hayata tutunmuştu.

BABA OĞLUNA, ANNE KIZINA KARACİĞER BAĞIŞLADI
Bugün 17 yaşında olan ve kardeşi Poyraz’la aynı kaderi paylaşan Hilal de mavi ışık hastalığıyla çocuk yaşta uzun süre mücadele vermiş ve sonunda anne Zeliha’nın karaciğer bağışıyla ikinci hayat bulmuştu. Baba Servet’in de Poyraz’a karaciğerini bağışlamasıyla ailecek aralarında farklı bir bağ oluştuğunu belirten Servet Ergün, "Kızım Hilal de küçükken bu türden sorunlar yaşamıştı. Eşim karaciğerini bağışladı kızım tekrar hayat buldu. Ben de Poyraz’a bağışladım ailecek kurtulduk" dedi.
Anne Zeliha ise "Ailecek nakilli olduk. Çok mutluyuz" demekle yetindi.

MİNİK POYRAZ KİLO ALDI VE YÜRÜMEYE BAŞLADI
Nakilden önce sadece mavi ışık tedavisi gören ve geceleri uyku sorunu yaşayan, düzenli beslenemeyen Poyraz bebek nakille birlikte ideal kilosuna hızla kavuştu. 15 aylık Poyraz bugün tam 10 kiloluk bir bebek oldu. Naklin ardından gelişimini hızla tamamlayan Minik Poyraz, birkaç gün önce de yürümeye başladı.
Yaşanan gelişmeleri büyük bir sevinçle izlediğini belirten Servet Ergün, "Ameliyattan sonra sürekli kan değerlerini takip ettik. İlaçlarına yine devam ediliyor. Artık hayatımızda çok şey fark etti. Mavi ışık stresi hayatımızdan çıktı. Gönlümüz rahatça istediğimiz yere gidebiliyoruz. Psikolojik olarak çok düzeldik. 1 yıl boyunca hastaneleri gezdik. Bir anda nakilden sonra iyileşince ne olduğunu şaşırdık. Poyraz bugün 15 aylık ve 10 kilogram oldu. Yürümeye de başladı. Ayakkabılarını giydiriyoruz ve bahçede geziyor" dedi.
Anne Zeliha Ergün ise "Çok güzel günlerimizi artık yaşamaya başladık. 1 yıl sıkıntı çektik ama artık geçti. Hayatımız normale döndü. Hayatımızda ışık yok ve Poyraz artık yürümeye başladı. Anne olarak tek hayalim Poyraz’ı gezip dolaştırmak" ifadelerini kaydetti.
Kardeşiyle aynı kaderi paylaşan Hilal de artık daha mutlu bir aile olduklarını söyledi.
Poyraz’la ilgili tek hayalinin çocuğunu istediği gibi uyutabilmek ve sarılmak olduğunu bunun da gerçekleştirdiğini belirten baba Servet, bacağındaki problem nedeniyle malulen emekli olduğunu ve artık maddi anlamda da bir sıkıntılarının kalmadığını söyledi.
(İHA)