GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, Modern Pazar Yeri Projesi çalışmaları yarın başlayacak.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Çarşısı'nın bulunduğu mevkide hayata geçirilecek projenin, şehrin 50 yıllık sorununu çözüme kavuşturacağını belirtti.

Şehrin, proje sayesinde daha modern semt pazarına kavuşacağını vurgulayan Çimen, "İnsan odaklı hizmet üretiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla, vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bu nedenle de şehrimiz için bir çok proje hazırladık. Gençlik Parkı Projesi'nin ardından, pazar yeri projemizin çalışmalarına da Allah'ın izniyle başlıyoruz" ifadesini kullandı.

Çimen, Kıbrıs Çarşısı'ndaki esnafın geçici olarak başka yere taşınacağını anlatarak, şöyle devam etti:

"Projemiz tamamlandıktan sonra esnaf kardeşlerimiz eski yerlerine taşınacak. Burayı şehrimize yakışır şekilde imar edeceğiz ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hizmetlerimizi, vatandaşımızın desteğini ve gücünü arkamızda hissederek sürdüreceğiz. Bunu da ülkemizin yakaladığı istikrarın devam etmesini sağlayarak elde edeceğiz."

Pazar yerinin 12 bin 650 metrekarelik alana inşa edileceğine dikkati çeken Çimen, şunları kaydetti:

"Beş katlı yapının her katında teras alanları olacak. 115 araç kapasiteli otoparkın da yer alacağı alanda, belirli günlerde pazarcı esnafının tezgah açabileceği 2 bin 970 metrekarelik kapalı, 700 metrekarelik açık alan oluşturulacak. Her gün açık olacak 846 metrekarelik 14 dükkan ile 790 metrekarelik çok amaçlı salonu da projemizde yer alıyor."