SAMSUN (AA) - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yamankaradeniz, "Karışıklık ortamı çıkarmak isteyenlere rağmen Türkiye büyümeye devam etmiştir " dedi.

Yamankaradeniz, MÜSİAD Samsun Şubesince Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD Samsun Şubesi 19. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Program, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Ömer Tanrıkulu'nun Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Daha sonra söz alan ve Türkiye'nin 12 yıl içinde geldiği ekonomik durumu anlatan Yamankaradeniz, huzur ve güven ortamında gelinen noktayı iş dünyası olarak önemsediklerini, bu ortamın devam etmesi için hükümete destek verdiklerini belirtti. Türkiye ekonomisinin iyi bir noktada olduğunu, bunu ise huzur ortamına borçlu olduklarını vurgulayan Yamankaradeniz, "Türkiye'nin bu huzur ortamını bozmak isteyen kişi ve kuruluşlar, dernekler Türkiye'nin ilerlemesini hazmedemeyenler elbette ki vardır. 2013 Mayıs'ında Gezi Parkı eylemlerini çıkaranlar zümreler maalesef Türkiye'nin önünü kesmek istediler ama çok şükür başaramadılar" ifadelerini kullandı.

Bu girişimlerinde başarısız olanların 17-25 Aralık operasyonlarını yaptıklarını ancak yine bir başarı elde edemediklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin dik duruşu nedeniyle bu konuda yapılan bütün iftiraların boşa çıkarıldığını ifade eden Yamankaradeniz, şöyle konuştu:

"Bizim MÜSİAD olarak buradaki görüşümüz nettir. Biz MÜSİAD olarak bir hukuk devleti istiyoruz. MÜSİAD'ın bu duruşu sayesinde bugün ekonomideki huzur ve güven ortamının varlığının devamını istiyoruz. MÜSİAD huzur ve güvenin adresidir. İş dünyasında bu hep böyle olmuştur, 25 yıldan bu tarafa yine böyle olmaya devam edecektir. Bu konuda söylemiş olduğumuz önemli mesajlardan bir tanesi şudur. Karışıklık ortamı çıkarmak isteyenlere rağmen Türkiye büyümeye devam etmiştir. Türkiye 20 çeyrektir üst üste büyüme başarısını göstermiş olan bir ülkedir. Bu üçüncü çeyrekte de yine 1,7 büyüme yaparak 20 çeyrekte üst üste bu başarıyı göstermeye devam etmiştir."

Son zamanlarda Avrupa'da bazı çevrelerin dünyaya İslamofobiyi yaymak istediğini belirten Yamankaradeniz, bu düşüncelerle İslam'ı ve Müslümanları kötülemek isteyen çevreleri kınadıklarını belirtti.

Programa. Samsun AK Parti Milletvekili Mustafa Demir, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, MÜSİAD Samsun Şube Başkanlığına getirilen Selim Sar ile davetliler katıldı.