Onlar Bizim Kahramanlarımız

Evimizin, yuvamızın koruyucusu, kanatları altında büyümekten onur duyduğumuz babalar her çocuk için özel ve kocaman bir dünyadırlar. Onların kahramanlığı belki kitaplarda geçmez ama bizim yaşamımızın en önemli karakterlerinden biridir onlar. O isimsiz kahramanlar bizim için yaptıkları kahramanlıklarıyla her zaman el üstünde tutulmayı hak ediyorlar.

Dişlerinden, tırnaklarından arttırıyorlar bazen; bazense gece demiyorlar, gündüz demiyorlar. Çoğu zaman kendi dertlerini içine atıp bizim dertlerimizi kendi dertleri biliyorlar. Çocuğunun en iyisini, en güzelini hak ettiğine inanıyor ve bunun için ellerinden geleni yapıyorlar.

Kimi zaman sürtüşmeler yaşıyoruz onlarla, kimi zaman farklı görüşler taşıyoruz. Bazen onların ak dediğine biz kara diyoruz. Bazen kızıyoruz onlara, bazen onlar bize kızıyor. Ama biliyoruz ki, bir baba ile çocuğu arasındaki mesafe etle tırnak gibidir.  Hiçbir söz, hiçbir kırgınlık bu mesafeyi daha uzak kılamaz.

Onlar çocuklarının ilk ve tek kahramanıdırlar ve hep öyle kalacaktırlar. Onlar kendi hayatlarını bizim hayatımız için ikinci plana itmiş fedakarlık timsali insanlardır. Her çocuk için kendi babası bambaşkadır ve hepsi bizim için hiçbir şeye değişilmez asil kahramanlardır.

Haziran ayı bizim canımızın parçası, bizim için ayrıcalıklı bu insanlara yakın olmamız gereken farklı bir gün. Sadece doğum günleri için değil, bugün için de onlara çeşitli sürprizleri yaşatma günü. Belki çok pahalı bir hediye değil belki ama bir ufak sevgi göstergesi olacak bir şey eminiz kafi olacaktır. Belki hoşuna giden bir hediye, belki kendinizin yazdığı bir not olabilir ve hatta ikisi birden birbirini tamamlayabilir.

Eğer imkanınız varsa babanızla baş başa geçirilecek bir gün fikri de fena olmayacaktır. Bir yerlere gitmek, beraber vakit geçireceğiniz bir etkinlik fikri bulmak veya beraber bir yemek yemek onlar için farklı bir gün yaşatmaya yeterli olabilir.

Aslına bakarsanız, bu mutlu ve özel günün tek amacı onları hatırladığımızı göstermektir. Her gün, bunun için bize bu fırsatı gerçekleştirmek için bir şans olsa da, bu gün için ayrı bir beklenti içinde olabileceklerini söyleyelim. "Ben bir şey beklemiyorum, ne gerek vardı...", gibi sözleri duyabilirsiniz ama yine de siz bu günün anlam ve önemini yabana atmayın... Peki, nerden çıktı bu babalar günü, diye merak edenler olabilir. Gelin şimdi kısaca bugünün doğuşundan bahsedelim biraz.


http://www.buldumbuldum.com/hediye/kisiye-ozel-manyetik-kum-saati/

 

Kahraman Bir Babanın Anısına Özel Bir Gün

Onlar bizim tek ve gerçek kahramanlarımız demiştik ya, işte bu özel günün çıkışı da, kahraman bir babanın kızına ilham olmasıyla meydana gelmiş.

Babası savaş gazisi olmuş bir kız olan Smart Dodd adlı kişinin babasının kahramanlığına duyduğu hayranlık bu günün çıkışı kabul edilmiş. Anneleri hayatını kaybettiği için hem kendisine, hem de kız kardeşlerine bakmak zorunda olan adamın dramı kızını öyle etkilemiş ki, bir gün anneler üzerine övücü konuşmalar dinlerken, babaların da öneminin vurgulanması gerektiğini dile getirmesiyle babalar gününün temeli atılmış.

İlk olarak Amerika'da kutlanmaya başlayan gün, bugün dünyanın pek çok yerinde gelenek haline gelmeyi başarmış durumda. Amerika'da yasal bir hale zaman içinde gelen gün, o zamanlardan beri Haziran ayının üçüncü pazar gününden beri resmi bir gün olarak kabul ediliyor. 

Önemi bizim için de geçerli bu önemli günde babalarımızın kahramanlıklarını ne kadar önemsediğimizi göstermek ve onları mutlu etmek için babalar günü hediyelerini en iyi şekilde seçmemiz gerekmektedir. Babamızın sıcacık sevgisini yeniden ve daha güçlü hissetmenin keyfini iyice çıkaralım.