IŞİD tarafından kaçırıldıktan 101 gün sonra kurtarılan 46 kişiden Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, "Devletimle, ülkemle gurur duydum" dedi.
Konuşmasına teşekkürle başlayan Öztürk Yılmaz, özellikle MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a teşekkür etti. Yılmaz, “Öncelikle çok mutluyum vatanımıza kavuştuğumuz için. Burada emeği geçen önce Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımıza, Sayın Dışişleri Bakanımıza, Sayın Dışişleri bakan yardımcımıza, özellikle sayın MİT Müsteşarımıza, tüm MİT çalışanlarına, Genelkurmay Başkanlığımıza ve önceki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül beyefendiye ve bize dualara eden herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ÜLKEM İÇİN KATLANDIĞIM HER ŞEYDEN GURUR DUYUYORUM”
Büyük sıkıntılar çektiğini ancak insanın ülkesi için bunlardan gocunmayacağını söyleyen Öztürk, “102 gün geçti, dolayısıyla esaretten kurtulmanın günüydü bugün. Dün Sayın Başbakanımıza ‘geliyoruz’ diye haber verdiğimizde Sayın Başbakanımız bana ‘Öztürk hoş geldin’ dedi. Demek ki benden daha yakın takip ediyorlarmış. Sağ olsunlar her şeyi en iyi şekilde takip ettiler. Şahsen devletimle, ülkemle gurur duydum. İnsan vatanı için gittiği görevde her şey gelebilir. Musul terör olaylarının merkezi, dünyanın en tehlikeli yeri. Binlerce insanın öldürüldüğü bir yer. Böyle bir yerde bayrak dalgalandırmak kolay iş değil ve yaşananlarda herkesin malumu. Bizde büyük sıkıntılar çektik ancak insan ülkesi için bunlardan gocunmaz, bunlardan gurur duyar. Ben de ülkem için katlandığım her şeyden gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

EVİNİN ÖNÜNDE ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Öztürk Yılmaz daha sonra eşi ve çocuklarıyla evine geçti. Başkonsolos Yılmaz, Çankaya ilçesi Sancak Mahallesi’nde bulunan evine gelişinde çiçeklerle karşılandı. Eşi ve çocuklarıyla gazetecilerin karşısına geçen Yılmaz, "Gerçekten çok mutluyuz. Dün benim doğum günümdü, bugün buradayım, eşimle çocuğumla birlikte. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, emeği geçen Sayın Başbakanımıza, Dışişleri Bakanımıza, Dışişleri Bakan Yardımcımıza, Müsteşarımıza, MİT Müsteşarımıza, Genelkurmay Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim arzu ettiğimiz şekilde sonuçlandı, çünkü hiçbir can kaybı olmadı, herkes sağ salim geldi. İki bebeğimiz vardı, onlar da sağlam. Dolayısıyla mutluyuz. Artık evime gitmek istiyorum. Yorgunuz, hiç uyumadık, yaklaşık 2 gündür hiç uyumadık" şeklinde konuştu.
Yılmaz’ın eşi Özay Yılmaz da, "101 günlük cehennem azabından sonra bugün yeniden doğduk, çok mutluyum" dedi. Öte yandan Başkonsolos Öztürk Yılmaz’ın anne ve babası da eve ziyarette bulundu.
(İHA)